[ Onaj @ 11.09.2012. 12:49 ] @
Osnovan je Savet onlajn izdavača Srbije

http://www.blic.rs/IT/342245/Osnovan-Savet-onlajn-izdavaca-Srbije
http://www.iab.rs/sois.398.html

Citat sa iab.rs:

Citat:
Cilj ovog saveta je rad na popularizaciji internet oglašavanja, povećanju potrošnje na online oglašavanje u okviru ukupne medijske potrošnje, kao i na uspostavljanju boljih uslova za poslovanje na tržištu Srbije. Neke od osnovnih aktivnosti Saveta biće:

- Donošenje Kodeksa fer ponašanja i dobrih praksi među onlajn izdavačima,
- Popularizacija i negovanje dobrih praksi,
- Standardizacija procedura za zakup online medija itd.

Članovi saveta su sledeći izdavači: Burek.com, Color Press Groupa, Contet, Infostud Grupa sajtova, LimeSoft, MTV, Naxi Portal, Netmark/ Naslovi.net, RDP B92, Ringier Axel Springer, Sportal.rs, NajboljaMamaNaSvetu.com i Trident media Group.


Koje su opasnosti po slobodu poslovanja donosi aktivnost ovakvog udruzenja?

- Da li negde u svetu uopste postoji ovakav primer i sta je doneo?
- Sta se podrazumeva pod online medijima? Da li pod online medije spadaju i sajtovi firmi koje predstavljaju svoje poslovanje? Priroda odredjenih poslova podrazumeva i puno sadrzaja/tekstova o temi na koje se poslovanje odnosi, takvi sajtovi su ponekad bogatiji kvalitetnim sadrzajem od pojedinih strucnih casopisa, da li vlasnici tih sadrzaja rizikuju da ih proglase za online medije?
- Spominje se i standardizacija procedura za zakup online medija - da li ce pokusati da nametnu ogranicenja u slobodi zakupa sajtova/domena/hostinga?
- Da li ce naplacivati neke svoje namete kao sto npr. SOKOJ naplacuje privrednicima tzv. "muzicki dinar"?
[ DR83 @ 21.09.2012. 22:10 ] @
Kakva glupost ...