[ pedjam @ 11.09.2012. 19:07 ] @
| Postovani,
Kao mnogi na ovom forumu razmisljam o emigraciji.
Zemlje koje su mi interesantne su one koje spadaju u englesko govorno podrucje (odlicno govorim engleski jezik):
Kanada
Australija
Britanija
SAD
Takodje interesantna je i Austrija zbog blizine i kvaliteta zivota.
Zanima me da li postignuca koja sam imao u sportu mogu da mi olaksaju/omoguce dobijanje radne/rezidencijalne vize u pomenutim zemljama:
Tokom 90tih sam bio visestruki prvak Srbije i tadasnje Jugoslavije u karateu.
Nazalost zbog sankcija nisam imao priliku da se takmicim van granica domovine.
Unapred hvala
Pozdrav
|
[ morihei ueshiba @ 11.09.2012. 21:34 ] @
Koliko je meni poznato ne znace ti nista uspesi u nekom sportu, osim ako nisi trener sa medjunarodno priznatom licecom koji hoce da se bavi trenerskim poslom i ima poziv od nekog kluba. Medjutim, ako si tokom bavljenja karateom stekao neka prijateljstva u tim zemljama i odrzavas kontakte, mozes da preko tih kontakata probas da nadjes neki kanal; mozda ti neko nesto izbunari, neku mogucnost koja postoji, a za koju mi ne znamo.
Ne znam koja ti je specijalnost i sta ti pise u CV, ali iz licnog iskustva ti mogu reci da obavezno ubacis tu cinjenicu o bavljenju sportom i medaljama, to moze biti nesto sto privuce paznju i izdvoji te od ostalih kandidata, kakav god da je posao za koji konkurises.
Nisam mnogo pomogao, ali samo da prenesem svoje pozitivno iskustvo, ne moze da skodi.
[ pedjam @ 13.09.2012. 18:47 ] @
@morihei ueshiba, hvala najlepse na odgovoru.
Da li mozda jos neko ima dodatnih informacija ili mozda iskustva (npr. od poznanika i sl.) na ovu temu?
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.