[ aca.jevtic94 @ 13.09.2012. 20:49 ] @
Moze li mi neko predloziti semu IR ili RF kontole koja ima 2 dugmeta (+ i -) Znaci prijemnik i predajnik sa dva dugmeta (+ i -) a prijemnik ce ici na pojacalo i on ce kontrolisati jacinu zvuka.... |
[ aca.jevtic94 @ 13.09.2012. 20:49 ] @
[ mikikg @ 13.09.2012. 21:57 ] @
To ti je malo komplikacija napraviti ...
U sustini imas nekoliko funkcionalnih blokova: - IR (ili RF) receiver koji mora da obezbedi demodulaciju i TTL signal - MCU (neki PIC ili slicno) koji ce da prepozna IR code sa daljinca - Digitalni IC potenciometar koji moze da se upravlja I2C signalom ili neki VGA OP (variable gain OP) koji moze da se upravlja naponom (sa D/A konvertora iz MCU) Nije iskljuceno da ima neko gotovo potpuno integrisano resenje (sve u jednom IC) ali ja bar nisam naleteo na to do sad. [ PedjaZ @ 13.09.2012. 22:19 ] @
A neki stariji TV koji je imao izdvojenu plocicu za IR - tu se lako nadje sta je sta.
Reciklirajte - to je u modi [ mikikg @ 13.09.2012. 22:24 ] @
to moze ali je to samo prva stavka sa mog spiska ... i dalje je neophodan neki MCU + program i nesto sto ce fizicki da upravlja jacinom (digi-pot ili VGA OP)
[ PedjaZ @ 13.09.2012. 22:36 ] @
Dok ti neko ne odgovori...
GOOGLE: ir digital volume control [ aca.jevtic94 @ 13.09.2012. 22:49 ] @
Pa ja gledah kobajjagi nesto al ono slabo...
[ mikikg @ 13.09.2012. 23:41 ] @
Tehnicki nije problem to napraviti kako sam napisao u mom prvom odgovoru. IR prijemnik mislim da nije frka, to mozes da iskopas sa bilo kog starog TV/VCR, digi-pot ima da se kupi kod nas (vidjao sam i na Kupindo) samo ti ostaje posle da se igras sa PIC-om i pisanjem programa za njega.
[ bogdan.kecman @ 14.09.2012. 00:26 ] @
uzmes IR-toy ( http://dangerousprototypes.com/docs/USB_Infrared_Toy )
sa njim pokupis kodove bilo kog daljinca koji hoces da koristis onda uzmes i prepravis firmware iste sprave da ti kontrolise neki motor koji ce da vrti pot (ako oces fancy) ili neki i2c/spi volume control (digitalni pot) i to je to .. gotovo za 10tak minuta... ili ako neces tako, proguglas za IR RECEIVER EXAMPLE i dobices milion primera (rf nije za to) Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|