[ Pharos @ 05.03.2004. 14:11 ] @
| Postovana braco programeri!
Kako napisati kod u Visual Basic-u za program koji ce na jednoj labeli lblDanas ispisati danasnji datum a na drugoj labeli npr lblJuce napisati jucerasnji datum??? Program sme da sadrzi samo 2 labele i jedan Command Buton i na click iventu Command Button-a treba da stoji trazeni kod. Znaci nije dozvoljena upotreba nikakvih pomocnih objekata (kao sto je onaj kalendar u VB-u) nego samo cist kod.
Hvala. |
[ fragolan @ 05.03.2004. 14:47 ] @
ubaci ovaj kod za komandni taster
Code:
Private Sub cmdDatumi_Click()
lblDanas.Caption = Date
lblJuce.Caption = Date - 1
End Sub
[quote]
A mozda mercedes. Ne znam stvarno nisam pametan
[ goranvuc @ 05.03.2004. 21:23 ] @
Datum za juce je:
datJuce = DateSerial(Year(Date), Month(Date), Day(Date) - 1)
[ Pharos @ 05.03.2004. 22:06 ] @
Ma sve je to ok sa date - 1 i data serial, medjutim datum mi je zapisan u formatu mm/dd/yy a ja zelim da mi format datuma bude dd/mm/yyyy ili dd/mm/yyyy.
Koliko sam ja skontao to valjda je moguce samo preko date$ a ne sa 'date medjutim verovatno gresim. Znaci kako da napisem datum koji je bio juce u formatu dd/mm/yyyy?
Hvala
[ Not now, John! @ 05.03.2004. 22:30 ] @
Po defaultu ti ispisuje datum u onom obliku koji si zadao pod Regional Settings u Control Panelu.
Ako želiš neki dr. format onda piši:
lblNesto=Format(Date-1, "d. M. yyyy.")
[ fragolan @ 06.03.2004. 13:14 ] @
pa kao sto ti je covek rekao formatiraj datum sa format
[ mladenovicz @ 06.03.2004. 15:06 ] @
Pogledaj DateDiff funkciju, a za formatiranje Format.
[ Pharos @ 06.03.2004. 15:12 ] @
Citat:
Not now, John!:
Po defaultu ti ispisuje datum u onom obliku koji si zadao pod Regional Settings u Control Panelu.
Ako želiš neki dr. format onda piši:
lblNesto=Format(Date-1, "d. M. yyyy.")
Sve je OK. Ovo savrseno radi. Ja sam to isto pokusavao ali bez navodnika (") pa verovatno zato nije datum hteo da mi prebaci u zeljeni format. Jos jednom hvala svima.
Poz.
[ Marko_L @ 06.03.2004. 19:12 ] @
Da bi pokazao o cemu pricam, evo cim sam nasao malo vremenao otisao sam na google i u polje za pretragu ukucao 'vb datediff', podesio pretragu na srpski jezik i voila ! Evo
http://66.102.9.104/search?q=c...sr&lr=lang_sr&ie=UTF-8
I to oanko iz prve ruke !!! Ovde imas gotovo sve vaznije operacije sa DATE data tipom koji ti mogu zatrebati, cak i u ozbiljnijim aplikacijama, fino objasnjeno, sa primerima i to na SRPSKOM.Na stranim sajtovima verovatno postoji i bolje, i zasto bi sad neko to ovde prepricavao ???
Poz.
[ byTer @ 07.03.2004. 20:24 ] @
Ja sam jednom, ne znajuci da postoje gotove biblioteke u Delphiju isprogramirao takvu funkciju, ali sam znas koliko mora dugo da se radi. Najbolje ti je da sve citas sa kalendara a kalendare jednostavno sakrijes :)
[ degojs @ 09.03.2004. 17:11 ] @
Momci,
poruke koje nemaju veze sa temom sam izbrisao i tako će biti i ubuduće.
Dalje, Željko je dao imena funkcija koje rešavaju problem kao kec na 10: primera istih ima i u samom MSDN-u i na sajtovima, kao što je neko drugi već napisao. Ako će neko da napiše nešto više, uvek je dobrodošao, ali i ovo je sasvim dovoljno: nije teško da se otkuca ime funkcije pa pritisne F1.
Pozdrav
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.