[ marris @ 02.10.2012. 11:37 ] @
Pozdrav forumasi Imam sledeci problem a tice se nemogucnossti konekcije iako imam zadovoljavajuci signal.Prvo da opisem konfiguraciju.Ima telekomov ruter hg520s i na kompjuteru tp link tl-wn751nd.Situacija je sledeca.zivim u kuci gde je ruter postavljen u prizemlju a racunar je u potkrovlju a izmedju nas se nalazi jedan sprat kuce.Otkad sam ugradio tp link na racunar imam problem sa nemogucnoscu konekcije tacnije kad sam koristim wireless onda mogu da se konektujem na net,medjutim cim jos neko pristupi mrezi ja automatski ispadam i ne mogu da se konektujem Prvo sam mislio da je problem do signala pa sam zamenio fabricku antenu i stavio antenu od 8dbi.sada je signal negde oko -75--82dbi mereno inssider-om.Ali problem je u tome sto nema veze koliki je signal kao sto rekoh cim se jos neko nakaci na mrezu ja ispadam.Znaci ne bitno je koliko je jak signal.Kad sam koristim mrezne resurse pa iako je signal na -82 imacu net a ako se neko nakaci ne pomaze mi ni -75 jacine signala jer mi obazne ili pokaze limitid acess ili se uopste ne konektuje.Mrezu vidi ali nece da se konektuje.Zato me i zanima u cemu je problem.da li ima neko podesavanje u ruteru ili je nesto drugo.Upravo gledam inssider i pokazuje da je signal na cak -85 a opet imam net. Ima li neko neku ideju svaka je dobrodosla |