[ cikakovac @ 02.10.2012. 17:22 ] @
Postovani, ako bi neko mogao da mi pomogne oko ovog prizvoda, bio bih mu jakooooo zahvalan!!
Naime, kupio sam ovaj uredjaj u zelji da skratim koaksijalni kabal izmedju wirelless kartice i racunara, i na taj nacin poboljsam snagu signala!! E sada, povezem sve to po uputstvu, ali tu nastaje problem!! Po uputstvu pise u pretrazivacu ukucati broj 192.168.1.254 ali na to nista ne reaguje!! Sto je najgore, AP se konektuje na wireles karticu a ne da se LAN kablom uloguje na setup AP......... Ako neko ima predlog, neka slobodno predlozi........ :-)
[ Aleksandar Đokić @ 02.10.2012. 18:46 ] @
to vazi samo ukoliko je adresa tvoje mrezne kartice iz opsega 192.168.1.1-192.168.1.254, pazi da nije isti kao na tp-linku,

a i mislim da sam tim uredjajem dobijas cd koji to sve odradi za tebe, i onda se samo logujes sa tplinklogin.net
[ cikakovac @ 02.10.2012. 20:55 ] @
Druze, svasta sam pokusavao ali bez uspeha!! Disk koji je isao uz njega radi samo ako se iztrazi, nema opciju autorun, a kad se udje u njega, onda ide neka analiza i 100 puta sam pokusavao ali on trazi neku IP adresu ali ja vise ne znam koju da mu ponudim da je on prihvati , da li neku koja bi trebalo sa nekom da se poklopi ili neka potpuno leva, vise ni sam ne znam!!
Druga stvar, danas sam nosio sve ovo u servis gde sam i kupio, i coveku trebalo 15 sekundi da mu udje u sistem!! Prvo sto je uradio je da je tamo u internet protokol (TCP\IP) upisao 192.168.1.106) (za ovaj 106 rece da je to potpuno nebitno i da moze bilo koji broj da se napise) i odmah cim je napisao onaj korisnicki broj 192.168.1.254 odmah usao na setup. a ja vec 3 dna pokusavam ali bez uspeha!!! Znas li sta jos moze biti....
sta bih jos mogao daa podesimda bi negde usao da makar signal vidim, pa da vidim gde i sta dalje!!
A nesto mi pada na pamet, ima li kakva opcija u racunaru koja bi odbila AP i zabranila pristup njemu samom!!??
I da se opet vratim na stari problem, AP se konektuje na wirelees karticu iako su IP adrese razlicite.....
A da, ima li kakve veze u kojie pretrazivac se upisuje onaj 192........... itd broj!!?? pomooooozi...... pozzzZZZzzZZZ :-)
[ tox master @ 02.10.2012. 21:08 ] @
Pa jesi li ti kod sebe na racunaru podesio staticku ip adresu mrezne kartice za ta 3 dana koliko se mucis?
Ja bih rekao da nisi i zato i ne mozes da mu pristupis.
[ cikakovac @ 03.10.2012. 08:38 ] @
MAlo sam preterao, nisam ja po celi dan samo to radio, nego u vise navrata, no to nije tema!!
Da se razumemo, idem na: local Area conection> desnim klikom na properties>oznaciti internet protokol>properties, IP 192.168.1.106 (ovu adresu sam video od ovog u servisu kod koga je odmah za 15 sekundi rada pocelo da radi i set up AP-a!!! Mask je automarska, sama se ispise!! Osim ovog navedenog, ne znam bez vase pomoci sta bih jos mogao podesiti da bih mu mogao uci u sistem!! Jos nesto, kada se udje na properties LAN, sta treba a sta ne treba biti oznaceno, t,j stiklirano ili ne selektovano!??
U ponudi su : Client for Microsoft Networks!!
File and printer Sharing for microsoft networks!
Qos packet Scheduler!!!