[ nzd @ 04.10.2012. 15:27 ] @
Poz. Novi sam korisnik androida i nadam se da ce mi neko pomoci, jer imam par nedoumica.

1) Da li se programi koje instaliram (sa google play-a), po automatizmu instaliraju na micro sd ili u momoriji telefona i gdje se to moze promjeniti? Gdje je inace pozeljno da se intaliraju?

2) U "Gallery" se pojavio folder "cache" gdje se smjestaju slicice nastale tokom surfovanja internetom (aplikacije blic, vecernje novosti...). Da li moze da se namjesti da se ovaj folder nepojavljuje, odnosno da se cache svih aplikacija automatski brise po zatvaranju tih aplikacija? Imam osjecaj da se ovaj folder poceo pojavljivati kada sam ubacio sd karticu, jer dok je nisam imao nije se pojavljivao?

u pitanju je telefon HTC One V.. android ICS

Unaprijed hvala..
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 04.10.2012. 23:28 ] @
Rešenje za 2) je ubacivanje praznog fajla pod imenom .nomedia u te foldere koje neželiš da vidiš u galeriji.
http://www.transformerforums.c...-work-under-honeycomb-ics.html

A za 1), poželjno bi bilo da se instaliraju u memoriju telefona, zbog brzine izvršavanja, a da se samo određeni podaci (slučaj kod igara) čuvaju na karticu, zbog svoje veličine. Danas, sa povećanom veličinom interne memorije nemaš potrebe brinutu gde sistem instalira programe, sve dok ti rade kako treba :)
Pošto sada imam telefon koji nema karticu, ne mogu da ti potvrdim da se podatak može videti tu, ali pogledaj u Settings pod Apps da li imaš opciju prebacivanja aplikacije na drugu lokaciju.
[ nzd @ 05.10.2012. 07:50 ] @
Hvala na brzom odgovoru.. Samo jos jedna stvar... Kako da znam u koji folder da smjestim .nomedia fajl, posto ne znam odakle poticu slicice koje se nalaze u cache (gallery) folderu? Inace treba da povezem tel i racunar i da otvorim sd card kao usb onda pronadjem taj folder i kreiram .nomedia fajl, jesam li u pravu?
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 05.10.2012. 08:24 ] @
Na kartici bi trebalo da nađeš taj Cache folder, pa vidi kako se zove neka sličica koju tamo vidiš i onda nju traži. A jeste, bukvalno napraviš blanko fajlo sa tim imenom i to bi trebalo posle restarta da ti reši problem.
[ nzd @ 05.10.2012. 16:52 ] @
Odradio sam kako si rekao i to je rijesilo problem, nadam se trajno. Zahvaljujem na pomoci.