[ GetCORES @ 06.10.2012. 16:08 ] @
Pozdrav svima, radim na nekom projektu koji sadrži više domena.
E sad kada se neko registruje npr. na sajt www.sajt.com i sa tim podacima može da se uloguje i na www.forum.com, www.blog.com itd itd.

To je nešto poput Google naloga, znači kad registruje jedan nalog ima pristup svim servisima kao što su GMail, Google +, Google Doc itd itd.
[ bogdan.kecman @ 06.10.2012. 21:38 ] @
drago nam je zbog tebe ali ovakav post vise prilikuje facebook-u (tamo ljudi pisu sta su doruckovali ...), imas li neko pitanje ili nas samo obavestavas sta si odlucio da radis ?
[ GetCORES @ 06.10.2012. 22:44 ] @
Da, bravo, jbg u žurbi sam nekoj bio nisam ni pogledao lepo šta sam napisao, pitanje je kako to izvesti :D Da li je moguće ikako to da se izvede.
[ Goran Rakić @ 06.10.2012. 22:50 ] @
Drugačije razmišljaj, Google ima jedan http://accounts.google.com a drugi sajtovi koriste servis ovog sajta da izvedu prijavu.

http://en.wikipedia.org/wiki/SAML_2.0
http://en.wikipedia.org/wiki/OAuth

Naravno, to onda nije tema za MySQL forum.
[ bogdan.kecman @ 08.10.2012. 01:49 ] @
Citat:
GetCORES:Da li je moguće ikako to da se izvede.


moguce moguce, no sto rece kolega nije bas za mysql. Ti mozes recimo da imas "glup" auth sistem na svakom sajtu i da radis replikaciju auth baze izmedju svih servera i on promeni pass na jednom promeni se na svima i slicno, ali to je extra los nacin. Pravi nacin je da imas na jednom mestu auth servis i da sa svih ostalih mesta koristis taj auth servis preko nekog rpc-a ... imas sada razne rpc implementacije svuda, vrlo nativno u javi, u php-u imas onaj xml-rpc koji radi ok, imas xml-rpc i za ono go*no od ruby-a, imas ga za c, c++ ... .not ima svoje nativne rpc sisteme ali ima i za njega xml-rpc tako da .. nije neki problem .. odaberes protokol i vozi misko (ja sam kao sto se da primetiti iz komentara od tih javnih najvise trosio xml-rpc, ali doticni nije jedini, u vecini projekata sam pravio svoj custom sistem, to ima smisla samo ako si vrlo kratak sa resursima pa pravis vrlo specifican sistem, u normalnom radu treba da koristis neki javan sistem kao npr xml-rpc)

sad koji protokol, kako tacno to da izvedes ... zavisno od toga dal radis .not, php, java, c/c++... odaberes odgovarajuci forum pa im sednes na kicmu da podele svoja iskustva
[ GetCORES @ 13.10.2012. 17:12 ] @
Citat:
bogdan.kecman: moguce moguce, no sto rece kolega nije bas za mysql. Ti mozes recimo da imas "glup" auth sistem na svakom sajtu i da radis replikaciju auth baze izmedju svih servera i on promeni pass na jednom promeni se na svima i slicno, ali to je extra los nacin. Pravi nacin je da imas na jednom mestu auth servis i da sa svih ostalih mesta koristis taj auth servis preko nekog rpc-a ... imas sada razne rpc implementacije svuda, vrlo nativno u javi, u php-u imas onaj xml-rpc koji radi ok, imas xml-rpc i za ono go*no od ruby-a, imas ga za c, c++ ... .not ima svoje nativne rpc sisteme ali ima i za njega xml-rpc tako da .. nije neki problem .. odaberes protokol i vozi misko (ja sam kao sto se da primetiti iz komentara od tih javnih najvise trosio xml-rpc, ali doticni nije jedini, u vecini projekata sam pravio svoj custom sistem, to ima smisla samo ako si vrlo kratak sa resursima pa pravis vrlo specifican sistem, u normalnom radu treba da koristis neki javan sistem kao npr xml-rpc)

sad koji protokol, kako tacno to da izvedes ... zavisno od toga dal radis .not, php, java, c/c++... odaberes odgovarajuci forum pa im sednes na kicmu da podele svoja iskustva


Imas li nesto za XML-RPC da ga podesim? :) Bas nisam upucen u to pa ako bi mogao da mi pomognes. Hocu da koristim u PHP-u
[ bogdan.kecman @ 13.10.2012. 23:21 ] @
> Imas li nesto za XML-RPC da ga podesim? :) Bas nisam upucen u to pa ako bi mogao da mi pomognes. Hocu da koristim u PHP-u

pogledaj php.net imas kako se koristi xml-rpc a dalje pogledaj php forum, xml-rpc nema nikakve veze sa mysql-om
[ GetCORES @ 16.10.2012. 17:40 ] @
Ok, samo mi reci jos jedno sto sam zaboravio da napomenem. Ja hocu da instaliram 2 phpbb3 foruma na dva razlicita domena tj. subdomena. Da li xml-rpc ili neki drugi sistem za autorizaciju korisnika, moze da poveze ta dva foruma tj. korisnicke naloge, da se na oba koristi isti nalog, a samo sa jednom registracijom?

Ako nesto nije jasno objasnicu malo bolje :D