[ alfaholic @ 12.10.2012. 20:37 ] @
Pozdrav svima...

Imam u planu da radim jedan muzički video, pa mi je ideja da bude dosta close kadrova, B&W, zapravo Noir look i Low Key osvetljenje, pa kako je budget uvek ograničen razmišljam da sam napravim osvetljenje od 500W radnog reflektora sa halogenom sijalicom i da sam napravim Barn Doors kako bih dobio Spotlight.


E sad, mnogo se o tome piše i pri;a po netu, sve sam proučio, ali me interesuje je li to ko radio i može li se sa ovim halogenim reflektorom dobiti ta oštra granica između senke i svetla, da li je moguće napraviti tako jak kontrast ili možda da razmislim o nekoj drugoj vrsti sijalice?
[ Stranger2 @ 20.10.2012. 04:49 ] @
Citat:
dobiti ta oštra granica između senke i svetla, da li je moguće napraviti tako jak kontrast
Pa ako je bez tog reflektora totalni mrak i ako okolo nema nekih reflektujućih površina onda se može dobiti. A ako spolja dolazi mnogo svetla i posvetljuje senku onda će se smanjiti kontrast.

A mislim da čak može da se dogodi i da je prejak i da zbog toga umanji kontrast.. sve zavisi kuda će se odbijati višak njegove svetlosti.

[ Backy @ 20.10.2012. 09:48 ] @
nema šanse da dobiješ oštru ivicu zraka sa tim reflektorom
[ Fac Ut Vivas @ 20.10.2012. 20:59 ] @
Ne razumem se mnogo u svetlo ali zar mu ne bi pomoglo neko saće da stavi preko reflektora? Nešto što bi usmerilo svetlo da se ne rasipa?!?

Nešto kao ovo:

http://www.outdoorphotogear.co...comb-speed-grid-for-flash.html