[ fabricio @ 14.10.2012. 20:50 ] @
| Ne znam da li je ovo pravo mesto za otvaranje teme ali mislim da cu ovde najpre naci pomoc.
Naime radi se o tome da imam wireless mrezu sa oko 40 rutera, i uzimam link od jednog provajdera putem optike.
Korisnici mi na net izlaze kroz pppoe konekciju, sa ruterima i racunarima.
Na baznim stanicama su svugde rb411ah spojeni lan kablovima...
Zanima me da li je moguce resiti problem sa prikazom ISP-a na netu. Tacnije kada odem na speedtest uvek mi pokaze da izlazim sa operatorom od koga uzimam optiku, pa me zanima da li postoji resenje da ne pise nejgovo ime nego ime moje firme?
Nije mi palo na pamet kako ovo da resim pa Vas molim za pomoc ako iko zna da pomogne, Takodje neka admin prebaci temu na mesto gde on misli da treba da stoji posto ja nisam znao bolje resenje.
Zaboravio sam da kazem da za autentifikaciju korisnika koristim radius manager, ako postoji neka opcija na linux server da se instalira i to se moze odraditi psoto radius vec radi, ili predlozite neko resnje...
Mnogo zahvalan unapred svima na odgovorima... |
[ Predrag Supurovic @ 14.10.2012. 20:57 ] @
Imaš 40 rutera u mreži a ovo ne znaš?
C.. c.. c...
[ acatheking @ 14.10.2012. 21:03 ] @
Pa nema ovo pitanje bas veze sa rutiranjem...
Obrati se ISP-u od kojeg uzimas net, treba on da azurira podatke u RIPE-u i tvoj blok adresa registruje na tvoje ime.
[ fabricio @ 14.10.2012. 21:18 ] @
Pitanje sam zato i postavio jer ne znam da resim problem...
Pokusacu sutra da ih pitam ako uopste uspem da dobijem nekoga ko sa time ume da barata...
Hvala mnogo na odgovoru...
[ anon115774 @ 15.10.2012. 10:49 ] @
Citat:
Predrag Supurovic:
Imaš 40 rutera u mreži a ovo ne znaš?
C.. c.. c...
To je upravo ono o cemu sam ja svojevremeno pricao ovde. Ljudi imaju neke vrlo ozbiljne stvari postavljene koriscenjem Mikrotik opreme a ne znaju najosnovnije stvari.
[ Sleepless_mind @ 15.10.2012. 11:01 ] @
Informer, uz duzno postovanje, ovo i nije osnovna stvar.
Koliko ljudi koji ovde pisu i znaju svasta o Mikrotiku znaju sta su PA i PI adrese, kako se do njih dolazi, koja je razlika?
@fabricio
Obrati se u Sat Trakt, sigurno znaju o cemu pricas.
Potrebno je da zatrazis klasu adresa za svoje potrebe i da tu klasu registruju kod RIPE na ime tvoje firme (to bi bilo PA).
S obzirom da je RIPE objavio pre 2 meseca da je ostala poslednja /8 klasa, verovatno je izuzetno tesko dobiti PI IPv4 adrese.
[ anon115774 @ 15.10.2012. 12:21 ] @
Ok, mozda gresim ali priznajem da sam do takvog zakljucka dosao prvenstveno na osnovu naziva teme koji nije bas najbolje srocen.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.