[ bolepks @ 16.10.2012. 21:06 ] @
Menadžment kao nauka proučava?

Vidim da na mnogim državnim i privatnim fakultetima se otvaraju studijski programi kao što su, menadžment u sportu, informatički menadžment, inženjerski menadžment, marketing menadžment, industrijski menadžment i dr. Na net-u vidim da postoje i u svetu takvi studijski programi, to je činjenica da ova nauka se izučava svuda i u americi i japanu najviše zastupljena ako se nevaram.
[ pajaja @ 16.10.2012. 21:38 ] @
Zasto mislis da je menadzment uopste nauka?
[ KrkaCiC @ 17.10.2012. 00:06 ] @
Citat:
pajaja: Zasto mislis da je menadzment uopste nauka?


I ja bih isto pitao

PS svuda se pominje menazdment,pogotovo na privatnim skolama.
Zasto?
Privlacni naziv,lepse (lakse) je biti menadzer nego proizvoditi nesto,i svi bi da budu radnici u fotelji

[ Arsenije.G @ 02.11.2012. 01:12 ] @
Menadzment nije nauka vec disciplina, po meni je to samo strana fensi rec koja u prevodu na nas jezik znaci upravljanje ili rukovodjenje. Tako su npr. na mom fakultetu neki profesori svoje predmete nazivali Strategijski menadzment a neki npr. Upravljanje Inovacijama sto mu dodje na isto. Menadzer je takodje i pozicija sa 3 godine studiranja i 180 ESPB bodova, sto mu opet dodje na isto kao i ekonomista, sa 4 godinom studija dobija se titula Diplomirani Menazer sa 240 ESPB bodova. To je ekvivalentno Bacheloru u inostranstvu. E sad koju oblast u menadzmentu bi izabrao stvarno nzm. Ako vec nisi upisao fakultet pazi i dobro se raspitaj jako mnogo je privatnih fakulteta bez dozvole i akreditacije, naravno ima dosta onih koji nude mnogo vise od drzavnih. Posto vidim da si iz nisa u nisu postoji Fakultet za Pravne i Poslevne studije koji nudi ekstra pogodnosti. Imam par drugara koji idu na taj fax u NS na smerove Menadzment u Poslovnoj Civilnoj Bezbednosti i na Psihologiju, imaju extra praksu na klisi, casove borilackih vestina, besplatne termine na spensu za bazen i jos dosta toga sto mnogi drzavni fakulteti nemaju. Nadam se da sam bar nekom pomogao.
[ Arsenije.G @ 02.11.2012. 01:14 ] @
Jedna mala ispravka Bachelor u inistranstvu jednako je 180 ESPB bodova i 3 god. studiranja.
[ Dušan Pilipović @ 05.12.2012. 09:22 ] @
Bachelor i kod moze biti tako.
Zavisi od naznake, tj. da se radi o akademskim ili strukovnim studijama.

Bachelor, sa naznakom prvog stepena zvanja akademskih studija iz određene oblasti. A, ukoliko se radi o strukovnim studijama Bachelor applied, sa naznakom zvanja prvog stepena strukovnih studija iz određene oblasti.