[ muxa11 @ 18.10.2012. 23:41 ] @
| Prije svega da vas pozdravim.
Imam problema sa wirelessom.Dakle, koristim faket moja tv full, modem ZTE ZXV10 W300.
Nastimao sam sve prema TUT koji ima na bihnet stranici.
U cemu je problem?
Na laptopu mi ucita wireless i pise da je konektovan, ali kad krenem otvoriti stranicu nece. (adresa nije pronađena)
odradio sam format laptopa, uredni drajveri,
molim vas ako je neko imao sličan problem a da ga rješio da mi pomogne,,
hvala...
|
[ Aleksandar Đokić @ 19.10.2012. 05:47 ] @
ipconfig /all u cmd i pastuj ovde
[ radlertz @ 23.10.2012. 18:35 ] @
Ovako druze
Pokusaj da ubacis kablo iz rutera u laptop,te napravis novu broandband konekciju.
Konektuj se i vidi jel ima internet.
Ako ima internet,diskonektuj se,iskljuci kablo iz laptopa i probaj se konektovat ponovo na tu istu konekciju bez kabla.
To je provjereno na paketima Moja-tv i radi,sto znaci da ces imati wireless konekciju samo malo modifikovanu,ali ces imati internet bez kabla.
Javi jel ti radi to
NAPOMENA:Znaci cijelo vrijeme ti mora ukljucen wireless,i nemoj se muciti dzaba jedino je u ovoj izvedbi rjesenje kod paketa Moja-tv
Pozzz iz Tz
[ muxa11 @ 29.10.2012. 18:42 ] @
ako sam dobro razumio, uradio sam tako i opet ništa,,, ... evo šta sam ja uradio.. izvdio đek iz kompjutera i spojio ruter i laptop (na desktopu sad nemam internet), napravio konekcijsku ikonu i konektovo se preko kabla, radi sve normalno. zatim se dikonektovo i izvadio đek (kabal) iz lapropa i ušteko ga u desktop, čime sam se konektovo na desktopu, dok sam na laptopu pokušao konektovati putem wairlesa i opet ništa
znaci uredno mi javlja da je CONECTED na ZTE a kad otvorim mozilu "adresa nije pronađena"
mozes li korak po korak malo jasnije da napišeš sta treba da uradim ako nisam vec to uradio...
[ Seyokiller @ 02.11.2012. 00:26 ] @
Moraš da kupiš Wireless ruter.
[ pribon @ 06.11.2012. 14:07 ] @
Da ne otvaram novu temu. Prijatelj mi ima također problema sa wireless-om? Na samsung laptopu je instalirao windows 7 i konekciju ostvaruje preko USB-a koji je dobio od VIP-a. Esad, ima problem taj što mu se učitava wireless radijus vektora. To je druga firma u našem gradu koja pruža kablovsku TV i internet usluge. Prijatelj mi se žali da mu se često učitava mreža Radijus Vectora. Svaki čas mora da restartuje kako bi mogao da koristi VIP-ov internet preko USB-a. Kako rešiti ovaj problem?
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.