[ zage @ 22.10.2012. 12:45 ] @
| Postoji li nacin (formula) ako jednom bude upisana neka vrednost (broj) u celiji da kada se promeni vrednost da automatski pokaze u neku drugu celiju(bojom ili bilo cega) da je ta vrednost promenjena u zadatoj celiji.....
Pozdrav.... |
[ ib.kroki @ 22.10.2012. 14:20 ] @
Ja sam tek naučio VBA, evo nešto sam "sklepao".
Pogledaj fajl u prilogu.
Kolone H i I su pomoćne.
Nadam se da ovo možemnogo elegantnije, ali ...
[ zage @ 22.10.2012. 19:47 ] @
Razgledao poslati primer...to je na neki nacin to sta se trazi ali ostaje jos jedno potpitanje ,kako izvesti kada ima zapis u celu kolonu ,,A,, (recimo 500 celija).....
Uh...primetio jednu stvar koja ne odgovara krajnijem rezultatu....stvar je bila kada se u zadatoj celiji upise jednom jedna numericka vrednost da registruje promenu kada se promeni numeracija za istu a dok se upise ista numeracija ne registruje promenu.....u tvom primeru jeste da je izgledalo sve ok...ali fali ovo zadnje sta sam napomenuo..
Pozdrav
[Ovu poruku je menjao zage dana 22.10.2012. u 23:24 GMT+1]
[ ib.kroki @ 23.10.2012. 13:30 ] @
Evo ga fajl sa izmenom, sada ne registruje promenu ako je uneta ista vrednost koka je bila u ćeliji.
A što se tiče primene na više ćelija, to ne umem da uradim.
Moraćeš čekati pomoć nekog od naprednih korisnika VBA programiranja.
Pozdrav ...
[ zage @ 23.10.2012. 15:33 ] @
To je ono sta se zeli dobiti kao krajni rezultat...POSTOVANJE ZA DATI PRIMER...Ostaje da se resi jos ono drugo(primena u vise celija)....mota mi se po glavi nesto ali nije to ono pravo....treba onoliko modula koiliko i celija sta je puno posla i dal je to uopste prakticna primena??? .....ako se ne javi neko sa resenjem u tom smeru,ostaje muka da se primeni ono sta imamao.....
Pozdrav....
[ 3okc @ 23.10.2012. 15:55 ] @
Postoji instant rešenje sa prelaskom u deljeni režim rada (shared), sa uključivanjem opcije da se beleže izmene.
Google: "shared worksheet change history"
a i pominjano je već u
Prikaz podataka o poslednjoj izmeni
Problem postoji utoliko što u deljenom režimu ne mogu da rade svi Excelovi alati. Naravno, izgubljene funkcionalnosti je moguće povratiti ukidanjem deljenog režima ali time se potire i lista izmena koju je Excel do tada beležio. Naime, pri svakom prelasku iz jednog u drugi režim dokument se automatski snima i promene su trajne.
[ ib.kroki @ 23.10.2012. 20:59 ] @
Pogledaj fajl u prilogu.
Imaju pomoćne kolone koje možeš sakriti (F,G,H,I)
Da bi fajl radio moraš uraditi sledeće:
- za sve redove koliko ti ima tabela moraš u kolonama C, F, G, H, I imati formule
- u kolonu F prepisati početne vrednosti kolone A
- u kolonu H upisati sve nule.
Ja sam testirao, čini mi se da radi.
Nije baš neko rešenje ...
[ zage @ 23.10.2012. 21:19 ] @
Nemoj da mislis da ..Nije bas resenje,, posto bas ovo je to resenje....skidam kapu...Puno pozdrava
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.