[ millancheOLE @ 22.10.2012. 18:06 ] @
Dakle kao što piše - zanima me da li student ima pravo da se finansira iz budžeta RS na dva fakulteta? Imam situaciju da koleginica ne želi da se ispiše sa fakulteta na kom će primati stipendiju, a ista neće ići na predavanja i neće davati ispite na tom fakultetu, već će davati ispite i ići na predavanja na drugom fakultetu na kom je takođe na budžetu. Mislim da je krajnja namera dve stipendije na oba fakulteta ukoliko je moguće! Nije fer da ja ne mogu da budem na budžetu samo zbog toga jer neko ne želi da se ispiše zbog novca, a samo je formalno student tog fakulteta! Recite mi šta da radim?!
[ Burgos @ 22.10.2012. 18:15 ] @
Ne može da bude na budžetu na dva fakulteta, osim ako nije nešto skrljala sa papirima (obično iz srednje škole izvade novo svedočanstvo - i samo se to proverava). Međutim, ono što ona može - je da bude upisana u statutu samofinansirajućeg studenta na jednom fakultetu, a da joj taj fakultet (a ne država) plaća školarinu, dok na drugom može da bude na budžetu.

Zapravo, o trošku države je moguće pohađati samo jednom isti nivo obrazovanja, ako se dobro sećam.

Ono što možeš da uradiš jeste da se obratiš prodekanu za nastavu na svom fakultetu.
[ millancheOLE @ 22.10.2012. 18:18 ] @
Citat:
Burgos: Ne može da bude na budžetu na dva fakulteta, osim ako nije nešto skrljala sa papirima (obično iz srednje škole izvade novo svedočanstvo - i samo se to proverava). Međutim, ono što ona može - je da bude upisana u statutu samofinansirajućeg studenta na jednom fakultetu, a da joj taj fakultet (a ne država) plaća školarinu, dok na drugom može da bude na budžetu.

Zapravo, o trošku države je moguće pohađati samo jednom isti nivo obrazovanja, ako se dobro sećam.

Ono što možeš da uradiš jeste da se obratiš prodekanu za nastavu na svom fakultetu.


U pitanju su master studije. Da li to menja situaciju? Vidim da u besu to nisam pomenuo.
[ millancheOLE @ 22.10.2012. 18:45 ] @
Evo šta kaže važeći zakon o visokoškolskim studijama:

,,Student koji se finansira iz budžeta može u tom statusu da ima upisan samo jedan odobren, odnosno akreditovan studijski program na istom nivou studija."

Da li ovo podrazumeva i master studije?
[ maksvel @ 22.10.2012. 18:54 ] @
Nivo studija je u ovom slučaju master, važi isto.
[ millancheOLE @ 22.10.2012. 19:08 ] @
Hvala na odgovorima.