[ Chieftec @ 24.10.2012. 23:37 ] @
?
u madzone

Nista nije bilo nekulturno ili sta vec, ne vidim razlog, pitao sam za pravni savet. Da ne ptvaram ponovo bez veze, ako ce neko da brise.

Ili taj sto je obrisao podrzava pirateriju, ne razumem :|
[ Zarko Silic @ 24.10.2012. 23:46 ] @
Niko od administracije na ESu ne podrzava pirateriju. Naprotiv, svi se protiv nje borimo.

Ako imate probleme sa piraterijom, slucaj mozete prijaviti odeljenju za visoko tehnološki kriminal.

Nema potrebe pokretati ovakve teme jer ovi momci iz odeljenja sasvim solidno obavljaju svoj posao. Imaju svoj sajt gde se mozete obratiti za detaljne informacije oko pokretanja postupka.[ Goran Mijailovic @ 24.10.2012. 23:52 ] @
Prebačena je u Arhivu. Citiraću ovoga puta Pravilnik foruma koji nam kaže da je zabranjena reklama, a praksa foruma je da se reklame brišu bilo da su pozitivne ili negativne. U slučaju da admini procene da je tema neopravdano u Arhivi biće Vam vraćena u MZ.

Citat:
15. Reklamiranje je zabranjeno

Forum nije mesto za besplatno reklamiranje Vašeg posla, sajta, firme, ili bilo čega što moderatori ocene kao očiglednu zloupotrebu foruma za besplatno oglašavanje. Za plaćene oglase obratite nam se putem emaila.


http://www.elitesecurity.org/o/pravilnik/korisnici/
[ Chieftec @ 24.10.2012. 23:52 ] @
Ok, hvala.
doduše nije problem sa konkretnim prodavcima piraterije, nego kojom metodom da nateram vlasnike sajta (mislim na ***********) da ne objavljuju takve oglase, s' obzirom da ih ne zanima ništa..

A i ne radim to iz dosade, to što mi smeta tamo narušava moj posao itd

EDIT: vidim sada i drugi post, pa ok, ne znam šta je reklama, ali 'ajde, mozda sto sam rekao cime se mi bavimo, ali kako sam drugacije mogao da objasnim problem :/

[ Goran Mijailovic @ 24.10.2012. 23:59 ] @
Recimo da je pominjanje sajta u bilo kom smislu (pozitivnom ili negativnom) ovde tumačeno kao reklama. Nemojte to raditi.
Takođe ne gleda se blagonaklono ni na suptilne vidove reklama, ako se razumemo.
[ Zarko Silic @ 25.10.2012. 00:06 ] @
Citat:
Chieftec: doduše nije problem sa konkretnim prodavcima piraterije, nego kojom metodom da nateram vlasnike sajta (mislim na ***********) da ne objavljuju takve oglase, s' obzirom da ih ne zanima ništa..Pa rekao sam. Pravac VTK.

Otprilike to ovako izgleda:

1. Prijavis slucaj onih koji se bave (prodaju distribuiraju i sl) ilegalnan "proizvod". U prijavi napises sve sto znas i o prodavcu i o distribuciji.

2. Sacekas zapisnik (ili mozda i presudu ako se goni po sluzbenoj duznosti).

3. Tuzis "pirata" i naravno zahtevas pri tome odstetu.

4. Kada dobijes presudu mozes naloziti "kupujem prodajem" da skine te oglase ukoliko nisu to ucinili vec ranije na intervenciju VTKa.


Postoji i druga metoda (preko inspekcije) ali je ova najsigurnija.

Postupak ume da potraje najvise 2 godine ali imas pravo na nadoknadu.


P.S. Najbolje je ako prijavu napravi vlasnik proizvoda ili patenta a ne zvanicni distributer kao sto ste vi.[Ovu poruku je menjao Goran Mijailovic dana 25.10.2012. u 18:23 GMT+1]
[ Chieftec @ 25.10.2012. 00:07 ] @
Ok, vidim, onda će i ova tema da se obriše pošto se pominje isti sajt.

Nije mi namera bila reklama svakako, mrzim ih :|
Nego ne bih zaista pomislio da je to reklama, taj sajt je za besplatne oglase, nikako mu se ne preklapa klijentela sa ES-om, no dobro, vi imate forumsku vlast, neću da se ubedjujem :/

EDIT: Opet napišem poruku pa se pojavi još jedna :)

Hvala na savetima, uradiću nešto od toga, valjda ima nekako brže, ali šta sada..