[ bmilan @ 29.10.2012. 21:59 ] @
U pitanju je TA pec Elind od 2.5kw. Prekidac - sijalica sa polozajima I - 0 - II nije svetleo i termostat (onaj sa sondom) nije ukljucivao - ne cuje se ono "cak" za punjenje.
Kupljen novi prekidac i navedeni termostat. Po ukljucivanju u struju, termostat se ukljucuje, sijalica na prekidacu svetli, grejac se zagreva, sve radi osim ventilatora, nismo smeli da ga spajamo jer neznamo gde ide koja zica kod ventilatora sa dve brzine a nismo sigurni ni da je ventilator ispravan.

Kad se gleda spreda motor ima tri izvoda, jedan sa gornje strane namotaja (bela zica) i dva sa donje, levo i desno (obe braon zice). Kod izvoda nema nikakvih brojeva ni oznaka a na semi spajanja na zidu TA peci od ventilatora idu tri izvoda koji su tako i obelezeni (1, 2 i 3) ali ne znam koji je koji na ventilatoru. Bocno ima jos jedan prikljucak koji sigurno ide na masu.
Pitao sam nekoliko elektricara i nijedan nije mogao ( ili nije hteo ) tacno da mi kaze gde ide koja zica. Jedan od ovih majstora koji je bio malo ljubazniji je rekao da se ove dve braon zice ne smeju zameniti jer onda crkne motor, da bi mozda znao kako se spaja ali bi morao da dodje da vidi i da u narednih mesec dana nema vremena ......

Molim za odgovor jer su hladni dani vec poceli a ovo nam je jedini izvor toplote u sobi.
Unapred zahvalan
[ Davor27 @ 07.11.2012. 14:40 ] @
A sta drugo da ti napisem: Pozovi majstora koji to zna uraditi i rijesen problem!
[ maza1 @ 13.11.2012. 22:02 ] @
Termostat na telu peci regulise temperaturu same peci, dok sobni termostat koji je kablom povezan sa peci pali i gasi ventilator.
Sto se tice ventilatora, ne mogu da se setim kako je tacno povezano.