[ Ludvig @ 30.10.2012. 10:38 ] @
Pozdrav,
radim stranicu u joomli 2.5,prvi put online,sve ide kako treba,izmjenio nešto u css-u dodao module sve je radilo dobro odnosno uvijek mi je pokazivalo u navigaciji www.mojsite.com krenuo sam sa optimizacijom ,prvo na google ubacio kod,prijavio site na web master tools i stavio još 2 modula i onda primjetio da mi se sada pokazuje www.mojsite.com/index.php/en/ ,sada kada hoću prijaviti negdje stranicu ne prihvača je sa pravim imenom nego moram upisati www.mojsite.com/index.php/en/ da bi je pronašli, na koji način da maknem index.php/en/, ako može neko objašnjenje koje ću moći razumjeti

hvala unaprijed
[ peromalosutra @ 31.10.2012. 08:17 ] @
Uloguj se u administratorski panel, idi na Site -> Global Configuration, provjeri da li je "Use URL rewriting" postavljeno na Yes (po onome sto si napisao, trebalo bi da vec jeste, ali ne skodi da provjeris).

Zatim se uloguj FTP-om ili cim vec mozes na taj server i pogledaj imas li fajl .htaccess u root folderu sajta. Neki FTP manageri nece odmah prikazati sakrivene (hidden) fajlove, pa prvo ukljuci da se oni prikazuju (CTRL + H uglavnom radi posao). Ako nemas .htaccess fajl, onda preimenuj fajl htaccess.txt koji dolazi sa Joomlom u ".htaccess" i to bi trebalo da radi.
[ Ludvig @ 31.10.2012. 08:31 ] @
Sve sam tako napravio,nestao mi je index.php sa naslovne stranice ali sa drugih stranica se ne miće??
[ peromalosutra @ 31.10.2012. 14:53 ] @
Probaj ocistiti cache (Site->Maintenance->Clear Cache).