[ calexx @ 31.10.2012. 12:02 ] @
Moja ideja da povežem digitalni prijemnik (HDMI) na Display Port monitora je stigla do ćorsokaka, sve više nalazim da to ili ne može ili je neisplativo, možda pomaže neki aktivan adapter koji je preskup. Ostaje varijanta da povežem digitalni prijemnik na DVI monitora, što ne bi trebalo da bude problem, ali šta onda sa kompom? Da li postoji neki KVM ili bilo kakav spliter, preklopnik, šta god što bi moglo da pomogne? Dva DVI signala da idu u jedan monitor a da se prebacuje na bilo koji način?
Ako ne, onda mi ostaje da komp povežem na VGA, sad sam probao i posle prvog lošeg utiska i jednog audo adjust na monitoru već pomalo liči ... ali nisam siguran da je to dobro rešenje. Znam da bi bilo najbolje da kupim televizor i rešim problem ali mi u prodavnicama traže previše para za to a nisam siguran da mi je televizor prioritet. ;)
[ calexx @ 07.11.2012. 12:56 ] @
Da probam drugi smer, niko ne zna o KVM svičevima sa DVI a ja sam u međuvremenu to našao po prevelikim cenama ali i drugo rešenje.

Dakle, sada mi je ideja da nabavim HDMI svič koji nekoliko HDMI ulaza prebacuje na jedan HDMI izlaz što mi je sasvim prihvatljivo rešenje. Video sam jedan 4 na 1 u firmi koja se uglavnom bavi mrežnom opremom ;) i to baš povoljno ali pre nego pazarim, hteo bih da znam da li može da dođe do nekih problema u ovoj priči. Da li postoje neki standardi, tip HDMI priključka/kabla/bilo šta što može da smeta u ovom planu? Povezao bih HDMI sa HD digitalnog prijemnika i jednu (ili dve) grafičke sa DVI na HDMI što ne bi trebalo da bude problem. Izlaz bi opet preko konvertora išao sa HDMI na DVI monitora.

Slabo se razumem u HDMI standarde, vidim da postoje razni ... da li ovo mora da bude po nekim propisima ili će da bude dovoljno da kupim ovo i povežem?
[ Sceka @ 08.11.2012. 12:39 ] @
Ako mislis na ovo HDMI swich - trebalo bi da radi bez problema.


Pozdrav!

EDIT
A ni OVO nije lose iako je jednostavnije.
[ calexx @ 08.11.2012. 15:03 ] @
Ovo prvo će verovatno da radi ali bih 250$ pametnije uložio. Ni ovo drugo nije toliko jeftino ... pogledaj onu firmu koja radi sa mrežnom opremom, ima jedno jeftino rešenje.

Mislio sam da li postoje neki uslovi tipa HDMI standard ovaj/onaj, mora ovo ili ono ili ... uzmem neki od ovakvih svičeva i vozim.