[ toma_777 @ 06.03.2004. 16:12 ] @
| Imam legalan Winxp home na nemackom, pa me interesuje da li neko zna nacin da se promeni u engleski??? Da li iko ima pojma kako da nadjem MUIsetup.exe? To kazu na microsoftowom siteu da treba da menja jezike>?
Pomoc Ovaj nemecki ubija!!!! |
[ broker @ 06.03.2004. 17:06 ] @
Mislim da ces morati da ga instaliras od pocetka.
[ toma_777 @ 06.03.2004. 23:29 ] @
Da ga instaliram ponovo???? Pa i instalacija je na Nemackom i win se instalira sa rescue diskova tj on je u obliku image fajla
[ Goran Mijailovic @ 06.03.2004. 23:51 ] @
Kad je vec legalan obrati se Microsoftu u Bg. zato valjda i sluzi korisnicka podrska.
[ toma_777 @ 07.03.2004. 11:57 ] @
Da li je neko ikada zvao tehnicku podrsku microsofta ili recimo mobtela ili 064. Tamo ili imaju potpuno netacnu informaciju ili nisu sigurni ili se niko nejavlja ili se prekine veza posle postavljenog pitanja i slicno. Pitam da li neko zna ovako sta se moze uraditi?
[ broker @ 07.03.2004. 12:26 ] @
Jedan moj prijatelj u Svajcarskoj kupio Windows 2000 i u paketu je dobio dva CD-a, jedan na Nemackom a jedan na Engleskom jeziku.
Uopste uzev. Tvoja licenca bi trebala da vazi z abilo koj jezik, smao treba da od Microsofta kupis medij sa instalacijom Windowsa na jeziku koji ti je potreban (cini mi se da kosta 40 USD).
[ euripyd @ 08.03.2004. 18:44 ] @
Zar ne bi moglo nesto sa language pack?
[ Buum @ 09.03.2004. 00:31 ] @
Problem se ne može srediti pomoću language packa jer je u pitanju nemačka verzija Windowsa kod koje je lokalizacija urađena na potpuno drugom (sistemskom) nivou u odnosu na, recimo, srpsku, hrvatsku ili slovenačku verziju.
Jedino rešenje je da od SCG podružnice Micorosofta tražiš englesku verziju operativnog sistema za koji imaš licencu. Ne znam koliko bi to moglo da košta, ali sumnjam da ćeš moći da ga dobiješ za džabe.
[ ThGamEr @ 04.12.2006. 09:24 ] @
Sto znaci da mogu moj Original XP na nemackom da prosledim do kante za smece
Posteno od vas :)
[ Daffa @ 05.07.2008. 16:28 ] @
Pozdrav narode. Prije par dana sam na poklon dobio lap-top na kome je instaliran Windows XP, ali na danskom jeziku. Interesuje me da li postoji nacin da sistem prevedem na engleski jezik? U obzir dolaze svi predlozi osim reinstalacije sistema. Puno hvala, unaprijed.
[ Miroslav Jeftić @ 05.07.2008. 16:42 ] @
Ne postoji.
[ yolja624 @ 06.07.2008. 18:31 ] @
Ja sam rjesavao problem njemacke lokalizacije na sljedeci nacin:
Sa linka Code: http://rapidshare.com/files/127595505/LIPs.rar.html skinite ovaj LIP. Instalirajte ga kao i svaki drugi LIP. Kad se instalacija zavrsi imacete slovenacku lokalizaciju. Uradite reboot racunara. Kad se sistem podigne, idite u control panel / Add remove programs - odaberite da deinstalirate slovenacki LIP (lokalizaciju). Kad se procedura zavrsi, restartujte racunar. Kad se sistem podigne, ostaje lokalizacija na ENGLESKOM jeziku. Nazalost, nije 100% izvrsen povratak na engleski ali velika vecina poruka u menijima je ostalo na engleskom. Kod mene je ova procedura uspjesno uklonila neke lijeve jezike. Probajte, nista ne kosta a moze da pomogne.
Pozdrav
[ slobo klajic @ 06.07.2008. 20:13 ] @
Jedini način da rešiš problem je da instaliraš OS ispočetka sa drugom instalacijom a sa tvojim serijskim brojem koji imaš uz laptop.
Kad instaliraš zovi MS i oni će ti telefonom izduktirati akticacioni kod - možeš ako te ne mrzi 1000 puta da ga insaliraš i deinstaliraš.
ja sam imao isti problem sa OS na francuskom i morao sam sve iz početka - ali kad im licencirani softwer možeš sve ne sekiraj samo malo truda i vremena i ok.
[ Miroslav Jeftić @ 06.07.2008. 20:31 ] @
To sa drugom verzijom i istim serijskim ne radi. Jedino ako ubediš MS centar da ti aktiviraju Windows sa neodgovarajućim brojem. Ali to je već kršenje licence, tako da nećemo raspravljati o tome.
[ Iksi @ 06.07.2008. 21:57 ] @
Meni je prolazila i internet aktivacija nema potrebe za zvanjem telefonom.
[ ChanMaster @ 07.07.2008. 10:57 ] @
Ok posto mi je poruka izbrisana i posto nisam bio shvacen u onome sto sam ispisao probacu jos jednom sa malo poduzim objasnjenjem koje SIGURNO nije ilegalno.
1. Pozajmi od drugara LEGALNU verziju na engleskom.
2 Instaliraj je na komp sa lizencom (serijskim brojem) svoga drugara. Ni slucajno nemoj pokusavati da activiras xp po zavrsenoj instalaciji.
3. Po zavrsetku promeni serijski broj (licenz number) sa svojim,
4 Aktiviraj xp preko interneta ili tel - i radice 99%
U slucaju da ne radi telefonska sluzba ce ti sigurno pomoci pri aktivaciji!
I 100% sam siguran da je ovo najlegalniji i izvodljiv metod. A ako nas moderator Miroslav Jeftic misli da nije onda mislim da on nema dovoljno iskustva.
[ Miroslav Jeftić @ 07.07.2008. 11:29 ] @
Kako onda radi 99%? Ako to radi, onda radi valjda 100%? U principu, možeš ti da uzmeš OEM XP i preseliš ga na drugi računar (što inače nije dozvoljeno), nazoveš korisnički centar i "praviš se lud" i u većini slučajeva aktiviraće ti bez problema. Što ne znači da nisi prekršio EULA-u. 
[ Iksi @ 07.07.2008. 13:43 ] @
samo jedna malo pitanje zasto odmah ne instalira win sa svojim serijskim
brojem? Ovo pitam jer sam ja imao sledecu situaciju.
1. Vista biznis engleska legalna. Na torentima sam nasao naglasavam dvd bez
kreka i serijskog broja viste na srpskom. Tu vistu sam instalirao sa svojim
brojem bez problema znaci uneo sam ga tokom instalacije. Naravno aktivacija
brosla na 1 2 preko interneta!
[ ChanMaster @ 07.07.2008. 13:55 ] @
Citat: Miroslav Jeftić: U principu, možeš ti da uzmeš OEM XP i preseliš ga na drugi računar (što inače nije dozvoljeno), nazoveš korisnički centar i "praviš se lud" i u većini slučajeva aktiviraće ti bez problema. Što ne znači da nisi prekršio EULA-u. ;)
Zao mi je ali netacno.
Druga konfiguracija racunara (Najcesce Mainboard je u pitanju) automatski generise drugaciji cod koji govori microsoftu dal je ta konfiguracija vec jednom bila activirana i dal je konfugracija ista. Drugim recima ako ti recimo rikne mainboard sledi ti dugi niz pregovora sa microsoftom o tome kako je ista licenca za isti racunar upotrebljena samo sa drugim mainbordom.
Mozda je ranije palilo da ti aktiviraju ali su u poslednje vreme sve strozi i stroziji po tom pitanju.
(Mada je ovo vec van teme)
Citat: Miroslav Jeftić: Kako onda radi 99%? Ako to radi, onda radi valjda 100%?
Sto se ovog tice uvek ces me cuti da kazem 99% i nikada 100% kad je u pitanju kompjuter i uopste sve u zivotu (ebiga ne volim da zvucim kao naduvani pametnjakovic).
[ ChanMaster @ 07.07.2008. 13:59 ] @
Citat: Iksi: samo jedna malo pitanje zasto odmah ne instalira win sa svojim serijskim
brojem? Ovo pitam jer sam ja imao sledecu situaciju.
1. Vista biznis engleska legalna. Na torentima sam nasao naglasavam dvd bez
kreka i serijskog broja viste na srpskom. Tu vistu sam instalirao sa svojim
brojem bez problema znaci uneo sam ga tokom instalacije. Naravno aktivacija
brosla na 1 2 preko interneta!
Zato sto ti instalacija (u vecini slucajeva) nece prihvatiti tvoj trenutni serial koji imas.
Mada opet nista te ne kosta da probas - samo ces morati dvaput da ubacis serial jer ce ti tvoj prijaviti kao nepoznat.
Nisam primetio da pitas o Visti. Iskreno nemam blage veze sa vistom. Testiro sam je samo par puta (onako od srca)
[ Stefan Markic @ 07.07.2008. 14:51 ] @
Citat: ChanMaster: Pozajmi od drugara LEGALNU verziju na engleskom.
U licenci jasno pise da pozajmljivanje nije legalno. :]
[ Catch 22 @ 07.07.2008. 17:09 ] @
[ Iksi @ 08.07.2008. 14:20 ] @
hmm, ne odnosi se sigurno na cd cd bez licence nije ni legalan ni ilegalan.
Ti mozes da instaliras windows skinut sa neta sa svojim serijskim brojem
umesto svog instalacionog diska i opet imas legalnu verziju bez obzira da li
si instalirao sa svog diska ili ne.
[ Miroslav Jeftić @ 08.07.2008. 14:31 ] @
Hm, ako ćemo cepidlačiti, na CD-u jasno piše da je "nelegalan bez licence". Windows se ne može skinuti sa neta, osim sa piratskih sajtova. Ali nema potrebe da širimo diskusiju na tu stranu. 
[ slobo klajic @ 08.07.2008. 15:03 ] @
Jevtic
"To sa drugom verzijom i istim serijskim ne radi. Jedino ako ubediš MS centar da ti aktiviraju Windows sa neodgovarajućim brojem. Ali to je već kršenje licence, tako da nećemo raspravljati o tome"
Nisam se dobro možda izrazio nisam mislio na drugu verziju OS već da nadje disc sa instgalacijom njegovov OS pošto nema disc već samo ricavery na pretpostavljam njegovoj d particiji.
Ja sam tako rešio moj problem na preporuku MS, reinstalirao sam postojeću vustu home premium koja je bila na fr, instgalirao SO istu verziju samo sa EN područjem, a mojim ključem koji sam dobio uz laptop, zvaao MS izduktirao im telefonom OEM, onda oni nakon kraće provere izdiktirali veću kombinaciju brojeva i slova, i OK WINDOWS ACTIVATED, i još mi rekli ako te ne mrzi intaliraj i deinstaliraj 1000 puta isti sistem pošto oseduješ licencu. I to je to, sad ima OS na EN.
[ Catch 22 @ 08.07.2008. 18:00 ] @
Citat: Miroslav Jeftić: Windows se ne može skinuti sa neta, osim sa piratskih sajtova.
Ovo nije baš u potpunosti tačno, jer trenutno najaktuelnija verzija Windows Server 2008 može potpuno legalno da se skine sa Microsoft sajta. Naravno potrebno je posle kupiti legalan ključ za aktivaciju.
Ista stvar važi i za prethodne verzije Windowsa, koje su mogle (mogu još uvek?) sasvim legalno da se preuzmu preko akademskih mreža...
ISO verzije instalacionih diskova su ponuđene MSDN pretplatnicima...

Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|