Ja ne vidim razlog da se ovde petljaju izvodi.
Prvo, ako imamo

, sta primecujemo? Pa sad, sve zavisi od osobe do osobe, al da se primetiti da je ovde baza drugacija od standardne (recimo da za standardnu podrazumevamo kada je sa 10 ili

). I mi se osecamo nelagodno da radimo sa njom. Sta onda zelimo? Pa valjda da se se vratimo tamo gde umemo (kolko tolko efikasno) da radimo. Kako to uradimo, pa jednostavno, predstavimo

kao

(uzmi za bazu šta ti duša ište, 10 il

). Dobro, sta dalje znamo? Kakav je odnos izmedju

i

?. Pa, mi znamo (trebalo bi) da je logaritamska funkcija rastuca funkcija, a kako je

(jel jerbo znamo da je

) onda je

, pa je i

. I to nam je dovoljno za sada, da imamo predstavu (kakvu takvu) o kom broju se radi. Naravno, mogli smo da kazemo i

, tj.

, pa se da zakljuciti da je

.
Mislim da sada nije tesko zakljuciti da je

.
E sad, mi te brojeve "dizemo" na f-je

odsnosno

. Sta mi znamo o njima? Pa svakojake stvari, al za sada nam je bitno kakve one sve vrednosti mogu da postignu. Trebalo bi da nam je jasno da vazi

i

.
Pa sta? Pa nista, u prvom slucaju je u pitanju broj koji je veci od 1, pa kad on dostize max, pa sad, ako ga dizemo na negativni stepen onda ga u stvari smanjujemo, za nulu je jedan, a za stepen veci od nule ga povecavamo (sto neko rece, seti se kakva je eksponencijalna funkcija, al ja se ne bih gadjao sa takvim teskim terminima), pa dobro, koji je to najveci broj veci od nule koji

moze da dostigne? Pa valjda 1, osim ako nesto nisam duvao. Stavis mu ti lepo jedan kao stepen, izracunas ti to lepo (ako uopste i ima sta da se racuna) i eto tebi tvog resenja za

.
Drugi slucaj se posmatra slicno, sem sto sada imamo broj koji je veci od nule, manji od jedan, pa dobro, kod njega se stepenovanje ponasa suprotno od proslog primera, valjda ne treba nista koobjasnjavati, stavis ti lepo -1 kao stepen, on ga cap obrne i onda dobijes resenje za

i da te vidi babo.