[ Luka_dj @ 07.11.2012. 19:03 ] @
Kao sto naslov kaze hocu da simuliram paralelni port u proteusu 7.8. Znam da se uz proteus ne dobija biblioteka za LPT port ali sam taj problem vec resio, na internetu sam naso neku biblioteku za LPT i zvove se lptpim.lib slicno kao sto ima i compim.lib koji ide uz proteus. Dodao sam tu biblioteku u proteus i malo se pomucio sa nekim drajverima al na kraju sam uspeo da pokrenem lpt port u proteusu. E ali tu nastaje problem na laptopu nemam paralelni port (sto je i uobicajno za danasnje laptop-ove) pa sam mislio da nece biti neki problem posto nisam imao ni COM port ali sam naso program "Virtual Serial Port driver" i sa njim napravio virtualni serijski port i uspeo da povezem sa proteusom. Mislio sam da cu lako naci neki npr "virtual LPT port" i konacno uspeti da povezem LPT sa Proteus. Ali ispostavilo se da je to teze nego sto sam mislio. Pa vas ja pitam ako mozda znate na koji nacin ovo moze da se izvede ili ako znate neki program slican Virtualnom serijskom portu samo za paralelni ? Znaci treba mi da se u device manager pojavi LPT port kao sto je i za virtualni COM port. Ako neko zna kako ili ako je vec ovo radio neka napise jer bi puno znacilo i meni a mozda i jos nekom ![]() |