[ DusanSukovic @ 13.11.2012. 18:31 ] @
Da li je legalno naplacivanje praznog racuna u banci?
[ Java Beograd @ 14.11.2012. 07:35 ] @
Jeste. Ali ne mora da bude. Sve zavisi kakav si račun otvorio, kakav si ugovor potpisao.

Postoje tekući računi čije se održavanje naplaćuje. Naplata, u zavisnosti od banke, podrazumeva web pristup podacima, plaćanje preko weba, dozvoljen minus, čekove, nekoliko vrsta debitno / kreditnih kartica za vlasnika i ovlašćena lica i td. i td. bez obzira da li imaš para na računu, ili si na nuli ili si u minusu.

Korišćenje štednih računa se najččešće ne naplaćuje

Svaka banka ima pravo da osmisli svoju bankarsku uslugu, i da je kao takvu ponudi kupcu. Svakako ti je predočen ugovor, koji si potpisao, u kome je navedena cena održavanja računa.

Ali ima nešto novo, od pre oko godinu dana: gašenje računa mora, po zakonu, da bude besplatno. Dakle, ako milsliš da si prevaren zatvori račun, pa otvori drugi, ali valjano se raspitaj, i dobro pazi šta potpisuješ.

[ Dexic @ 14.11.2012. 07:46 ] @
Nigde nisam video u ugovoru da stoji koliko je odrzavanje racuna. Nisam ni video da imaju pravo da menjaju cene odrzavanja ali to stalno rade.
Tipa, RF racun imam jos iz 2001. ili kad su vec dosli ovde - nije se placalo odrzavanje, ali onda su samo poslali pisamce gde kaze da pocinju da naplacuju:)