[ Enjoy @ 14.11.2012. 18:32 ] @
Pozdrav, nedavno sam otisao u banku i zatrazio sam Visa Internet Karticu i rekli su mi da ce me obavestiti za 10-ak dana putem SMS-a kad bude stigla kartica i usput su mi dali plastificiranu karticu "KARTICU DEVIZNOG RACUNA" e pa sad me zanima nekoliko stvari u vezi te kartice posto nisam stigao da pitam sluzbenicu koja je radila u banci zbog prevelike guzve a na njihovom sajtu ne dobijam nikakve odgovore..
Edit: Zaboravih reci da se radi o banci INTESI

1. Da li mogu uplatiti novac u bilo kojoj banci ili posti na ovu "KARTICU DEVIZNOG RACUNA" i da li moze bilo ko uplacivati novac na ovaj moj devizni racun ?
2. Da li taj novac mora biti u evrima ili ga mogu uplatiti i u dinarima pa da se to automatski pretvori u evrice posto je to ipak devizni racun?:)
3. Da li mogu podizati novac na bankomatima takodje sa ovog deviznog racuna (znaci ne govorim o visa internet kartici posto je jos uvek nisam dobio) ?
4. Kad dobijem Visa Internet Karticu da li postoji mogucnost da ja putem interneta prebacim nesto novca sa ove kartice deviznog racuna na Visa Internet Karticu kad zelim da kupim nesto na internetu posto sam procitao da ne treba drzati novac na toj Visa internet kartici vec ga potrositi odma kad prebacite novac jer postoje neka "3 broja" koja ako neko vidi moze koristiti novac sa moje kartice ?

Eto to je nekoliko pitanja za sad koje bih voleo da znam a vidim da ovde ima dosta iskusnih ljudi pa se nadam da cu dobiti neke odgovore .. Unapred zahvalan ;)
[ ssllaacckkwwaarre @ 14.11.2012. 18:41 ] @
1. Da
2. Ne
3. Ne
4. Da (Jos bolje da kasnije "vezes" tu karticu preko Moneybookers naloga, nesto kao Paypal.)
[ Enjoy @ 14.11.2012. 19:08 ] @
Hvala na odgovoru, steta sto se ne moze podizati novac na bankomatima ali ipak je sve ovo okey s obzirom da se ne placa odrzavanje internet kartice:)
[ vilyu @ 14.11.2012. 21:51 ] @
Zapravo, posto je prvo pitanje sacinjeno od dva pitanja, onda je tacan odgovor:

1. Da. Ne.
[ Java Beograd @ 15.11.2012. 08:57 ] @
Enjoy, pobrkao si pojmove. Ne uplaćuješ "na karaticu, nego na račun".

Ti si uradio sledeće: otvorio si devizni račun u banci. Platežna, debitna kartica (iz sistema Visa, ili Master svejedno) još nije naparavljena, a u međuvrenu si dobio plasticifirani kartončić na kojem piše naziv banke, tvoje ime i prezime i broj tvog računa. Da taj kartončić nemaš, mnorao bi da napamet pamtiš broj svoj računa, ili da ga vazda zapisuješ na nekakve papiriće. Ovako je zgodnije, sa ovim plastificiranim kartončićem, kojeg ti nazivaš "KARTICA DEVIZNOG RACUNA"

Elem, sad kad imaš devizni račun u banci, na taj račun možeš da uplaćuješ devize, (da ne bi čuvao kući u slamarici), možeš da podižeš devize(na šalteru banke), iz inostranstva mogu da ti uplaćuju devize na taj račun, a pošto si eksplicitno tražio, dobićeš i karticu Visa ili Master sistema koju možeš da koristiš za plaćanja preko interneta.

Nisam siguran, (jer to zavisi od banke do banke i od još nekih stvari) ali sasvim verovatno bi mogao da imaš i sledeće opcije korišnja te kartice
- plaćanje robe u usluga u inostranstvu
- podizanje keša na bankomatima u inostranstvu
- Teoretski,a li neisplativo uz određeni ugovor sa bankom, mogao da je koristiš i u Srbiji

E sad, tvoja pitanja moraju da se preformulišu i da se izbaci "uplata na kartcu", a da se ubaci "uplata na račun".

1. Da li mogu uplatiti novac u bilo kojoj banci ili posti na ovu "KARTICU DEVIZNOG RACUNA" i da li moze bilo ko uplacivati novac na ovaj moj devizni racun ?
1. Da li mogu uplatiti novac u bilo kojoj banci ili posti na moj devizni račun, i da li moze bilo ko uplacivati novac na moj devizni racun ?
Mislim da možeš u bilo kojoj banci, ali će se onda plaćati provizija transfera deviza iz jedne banke u drugu. Na pošti ne možeš, one ne rade sa devizama. Nekad je moglo da ti uplati bilo ko, a sada, na teritoriji Srbije na devizni račun sme da uplaćuje gotovinu samo vlasnik i ovlaščena lica

2. Doneseš dinare na šalter banke, a oni ti na licu mesta odrade dva posla: menjački posao, što je posebna i nezavisna transakcija, i druga transakcija je uplata na tvoj račun.
3. Ovo sam ti već objasnio gore. Zavisi kakav ugovor napraviš sa bankom. Bankari to zovu "bankarski proizvod". Dakle, ako je njihova ponuda za tu krticu da može da se koristi u Srbiji, onda možeš da iskoristiš tu ponudu. Inače, vrlo često oni te svoje ponude različito naplaćuju, tj. ako hoćeš da može i ovo i ono i ono treće, onda košta ovoliko, a ako hoćeš samo ono prvi onda košta manje. Pravu informaciju ti mogu dati samo na šalteru banke, gde si tražio tu karticu
4. Ovo pitanje nema smisla. Račun je samo jedan. A svakako je preporučljivo da na njemu držiš para samo onoliko koliko ti treba za uplatu na internetu
[ valerijan @ 15.11.2012. 09:06 ] @
Plastificirani kartončić aka kartica deviznog računa je dobra/ korisna i kad uplaćuješ novac na račun,
jer možeš da nosiš i pokažeš samo nju; uz ličnu kartu...

tj. bez one druge (platežne/ debitne) na kojoj su svi tajni brojevi (koji "poštenom" nalazaču mogu biti od koristi/ ako imaš novac na računu)... ;)
[ Java Beograd @ 15.11.2012. 09:36 ] @
Sad sam pogledao sajt Banke Intesa. Njihova kartica kojom se može plaćati na nenu nema PIN kod, dakle, zaboravi plaćanje roba i usluga i u Srbiji i u Inostranstvu. Ali to te ne sprečava da tražiš drugu debitnu karticu, koja će imati pin kod. Naravno, još jedna kartica, još jedan trošak izrade i još jedna godišnja naknada
[ gojnik @ 15.11.2012. 10:24 ] @
^ Moze da zatrazi Visa Electron sa kojom se moze placati u prodavnicama, podizati kes na bankomatu, besplatna je i nema godisnje naknade, ali se mora otvoriti jos jedan devizni racun(302).
Preko e-bankinga se moze prebacivati novac sa 302 racuna na 310(Visa Internet) po potrebi, onoliko koliko ti treba da platis robu/uslugu na Internetu.
[ Java Beograd @ 15.11.2012. 10:47 ] @
Možda je besplatna i bez godišnje naknade, ali uz već postojeći tekući račun, na koji se plaća održavanje. Sumnjam da će dobiti besplatnu karticu, bez godišnjeg održavanja, iz besplatni devizni račun.

Takođe, web pristup nije po defaultu dostupan, nego se plaća, osim, ako nije već u nekom paketu sa nekim tekućim računom. Ma, znaju bankari kako da ti iscede pare iz džepa, sve na finjaka i kvarnjaka.
[ valerijan @ 15.11.2012. 11:21 ] @
Meni je Web pristup besplatan, omogućen uz Visa Internet karticu (pre par godina).

Devizni račun koji imam je bez naplate za godišnje održavanja, ali tekući dinarski se naplaćuje...
[ kalimero 011 @ 15.11.2012. 11:29 ] @
Citat:
Java Beograd:
Možda je besplatna i bez godišnje naknade, ali uz već postojeći tekući račun, na koji se plaća održavanje. Sumnjam da će dobiti besplatnu karticu, bez godišnjeg održavanja, iz besplatni devizni račun.

Takođe, web pristup nije po defaultu dostupan, nego se plaća, osim, ako nije već u nekom paketu sa nekim tekućim računom. Ma, znaju bankari kako da ti iscede pare iz džepa, sve na finjaka i kvarnjaka.

Verovali ili ne, postoji u Srbiji banka kod koje je sve navedeno besplatno (dinarski i devizni račun, kartice, e-bank preko web-a).
[ Java Beograd @ 15.11.2012. 11:33 ] @
^ OK, nisam znao. Ako je tako svaka im čast.

Nego, zašto kriti ? Pominjanje imena te banke nije suvoparno reklamiranje, već forumaško prenošenje korisnih informacija.
[ gojnik @ 15.11.2012. 11:41 ] @
Visa Internet i Visa Electron kartice, zajedno sa pripadajucim deviznim racunima i otvorenim nalogom na e-bankingu sam imao potpuno besplatno bez ikakve naknade i pre nego sto sam se zaposlio, dakle bez otvorenog dinarskog tekuceg racuna. Kad sam se zaposlio otvorio sam jos dinarski tekuci racun i za njega sad placam odrzavanje na mesecnom nivou.

Naravno uvek oni imaju neki model da zarade... drzis devize na racunu, pa kada placas karticom tu ide naravno neka provizija koja se ne naplacuje tebi direktno kao kupcu vec se oduzima procenat od novca koji prima prodavac itd...
[ kalimero 011 @ 15.11.2012. 13:30 ] @
Citat:
Java Beograd:
Nego, zašto kriti ? Pominjanje imena te banke nije suvoparno reklamiranje, već forumaško prenošenje korisnih informacija.

Znaš kako, trudim se da poštujem pravila... Elem, banka o kojoj je reč je u prvih deset po bilansnoj aktivi, domaća, a jaka ;) Koga zanima, lako će izguglati.

@gojnik
Citat:
Naravno uvek oni imaju neki model da zarade... drzis devize na racunu, pa kada placas karticom tu ide naravno neka provizija koja se ne naplacuje tebi direktno kao kupcu vec se oduzima procenat od novca koji prima prodavac itd...

Naravno, i treba da imaju model za zaradu, mene samo zanima da ja minimiziram trošak. Banka o kojoj je reč je bila jedina kod koje sam sve što mi treba mogao da dobijem uz obavezne mesečne troškove od 0 (nula) dinara.
[ valerijan @ 15.11.2012. 13:48 ] @
...volim zagonetke/pitalice, ali najverovatnije baš zbog toga retko pogađam rešenje:

Da nije ona koja se zove slično/ isto kao usvojeni brat Kajla iz South Park-a..?
[ kalimero 011 @ 15.11.2012. 14:18 ] @
^
:)) Sad sam ja morao da guglam (ne gledam South park), ali recimo da jeste. A da si ukucao "domaća, a jaka" u Google, sve bi ti bilo jasno.
[ Emil Ranc @ 15.11.2012. 15:00 ] @
edit:
Auu sad kad ovo pročitam što sam napisao, deluje kao reklama... ajd modovi molim vas nemojte da brišete, baš sam se potrudio :D
Inače tekst sam napisao pošto vidim da je na ovoj strani izneto dosta polovičnih i netačnih informacija vezano za ove usluge...

Banka koja je spomenuta u originalnoj poruci ove teme nudi osnovni račun kod kojeg je održavanje 100 dinara mesečno, i uz kojeg ide Maestro dinarska debitna kartica. Ovo održavanje se skida sa računa samo ukoliko na njemu postoje sredstva. Izdavanje i korišćenje Visa Electron kartice i Visa Internet je besplatno. Za ove dve kartice idu dva odvojena devizna računa ("a vista" za electron i "namenski" za internet), koji nemaju održavanje. Sva zarada banke je na nekim sitnim provizijama kod transakcija.

Pažnja: kod obavljanja internet kupovine, na kartici će se rezervisati iznos koji može biti i do 4-5% veći od cene robe i usluge, ali ovo je samo "zaštita" od promene u kursu (tako nešto, zaboravih), tako da naplata često bude manja (jednaka ceni robe, a ne sa 4-5% većim iznosom).

Devize je moguće (ako se ne varam) uplaćivati isključivo lično na svoj račun u svojoj banci.

Uz ovaj komplet računa i kartica ide i besplatni ebanking, preko kojeg je moguće prebacivati dinare u evro i obrnuto (po lošem kursu, doduše) i evre sa računa na račun bez naknade.


[ valerijan @ 15.11.2012. 15:04 ] @
Citat:
kalimero 011:Sad sam ja morao da guglam (ne gledam South park)


tzv. sistem: google za google ;)

Uglavnom: ovaj izuzetak (po pitanju rešenja) samo potvrđuje pravilo koje sam naveo...
[ mr. ako @ 15.11.2012. 15:39 ] @
Sve ove odgovore si vec imao u postojecim temama... po nekoliko puta.

A u Intezi imate sve za dz. recimo... i to se pominjalo nebrojeno puta.
http://www.elitesecurity.org/p3187537
Citat:

Ako si vec kod Inteze, onda otvori Visa Internet (namenski devizni - 310), Visa Electron (obican devizni - 302), dinarski racun, e-banking, mini-CD. Onda ces sve moci da radis online. U sklopu toga imas i menjacnicu online. A mozes i da prebacujes sa jednog racuna na trugi i treci. :)[ kalimero 011 @ 15.11.2012. 16:51 ] @
^
Citat:
A u Intezi imate sve za dz. recimo...

Hoćeš da kažeš da je kod Inteze potpuno besplatno i vođenje dinarskog računa i e-banking?

edit: nije, sad sam pogledao, osim ako nemaju neke posebne uslove za posebne klijente. Pitao sam zato što sam svojevremeno bio i kod njih dok kod banke koju sam spomenuo nisam dobio sve što mi je trebalo zaista besplatno.
[ valerijan @ 15.11.2012. 17:51 ] @
Citat:
valerijan:
Meni je Web pristup besplatan, omogućen uz Visa Internet karticu (pre par godina).

Devizni račun koji imam je bez naplate za godišnje održavanje, ali tekući dinarski se naplaćuje...


Ovo se odnosi na Intesa-u, jer se i član koji je otvorio temu; izjasnio da se "radi" o Intesa-i...

Održavanje se plaća za tekući dinarski. :)

@ mr. ako
Citat:
mr. ako:
Sve ove odgovore si vec imao u postojecim temama... po nekoliko puta. A u Intezi imate sve za dz. recimo... i to se pominjalo nebrojeno puta.
http://www.elitesecurity.org/p3187537
Citat:
Ako si vec kod Inteze, onda otvori Visa Internet (namenski devizni - 310), Visa Electron (obican devizni - 302), dinarski racun, e-banking, mini-CD. Onda ces sve moci da radis online. U sklopu toga imas i menjacnicu online. A mozes i da prebacujes sa jednog racuna na trugi i treci. :)


ovo je odgovor (citat) koji si uputio meni u drugoj temi :) ... ali meni nije uspelo da sa Visa Internet prebacim na Osnovni Devizni :(


[Ovu poruku je menjao valerijan dana 15.11.2012. u 19:01 GMT+1]
[ gojnik @ 15.11.2012. 18:55 ] @
Citat:
Emil Ranc:
Banka koja je spomenuta u originalnoj poruci ove teme nudi osnovni račun kod kojeg je održavanje 100 dinara mesečno, i uz kojeg ide Maestro dinarska debitna kartica.


Samo da te ispravim, ne izdaje se vise Maestro kartica, sada se umesto nje izdaje Visa Inspire kao osnovna kartica tekuceg racuna. Interesantna je opcija Visa payWave koju ima ova kartica, to je beskontaktno placanje. Medjutim nisam jos video takve citace kod nas u Srbiji.
[ joojant200 @ 15.11.2012. 19:55 ] @
Citat:
valerijan:
Meni je Web pristup besplatan,

Svima je besplatan, ALI zato imaju jako interesante klauzule u potvrdi o preuzimanju medijmuma sa digitalnim sertifikatom namenjenog koruscenju banca intensa on-line usluga: (treca navedena mi je omiljena).
...
- da je saglasan da snosi punu odgovornost za realizaciju transakcija ispostavljenih elektronskim putem
...
-da je saglasan da Banca Intesna ad ne snosi odgovornost za transakcije nastale posredstvom Banca Intesna On-line servisa a koje su nastupile kao rezultat zloupotreba
...
- da je saglasan da ne postoje sporne situacije po osnovu koriscenja On-line servisa, te da se sve naknadne reklamacije Korisnika po osnovu koriscenja On-line servisa nece uvaziti od strane banke

Citat:
gojnik: Samo da te ispravim, ne izdaje se vise Maestro kartica, sada se umesto nje izdaje Visa Inspire kao osnovna kartica tekuceg racuna. Interesantna je opcija Visa payWave koju ima ova kartica, to je beskontaktno placanje. Medjutim nisam jos video takve citace kod nas u Srbiji.

Mene licno to 'bezkontaktno' i 'bezpinsko' placanje do 2500 din jako odbija. Citajuci ugovor o tekucem racunu stekao sam utisak da je klijent odgovoran za sve transakcije sa platnom karticom pre prijave banci gubitka, kradje ili neovlascenog koriscenja platne kartice.
Ako sam dobro razumeo u svetu se za istu karticu primenjuje 'Visa's Zero Liability policy' - gde za gore navedeno nisi odgovoran.
Tako da nikad ne bi nosio insipire u dzepu.

Citat:
ssllaacckkwwaarre:
4. Da (Jos bolje da kasnije "vezes" tu karticu preko Moneybookers naloga, nesto kao Paypal.)

Dodao bih ovde za da je za Moneybookers korisnike koji su registrovani posle 25.10.2012 mesecno odrzavanje naloga 1e?
https://www.moneybookers.com/app/help.pl?s=fees

[Ovu poruku je menjao joojant200 dana 15.11.2012. u 21:06 GMT+1]
[ kalimero 011 @ 15.11.2012. 21:03 ] @
^
Citat:
Citat:
valerijan:
Meni je Web pristup besplatan,


Svima je besplatan,...

Ja koliko videh, samo prvih pet naloga mesečno je besplatno?
Citat:
Mene licno to 'bezkontaktno' i 'bezpinsko' placanje do 2500 din jako odbija.

Takođe. Inače, i Master card ima to isto (PayPass stiker), samo što je u pitanju "kontaktna" tehnologija.
[ joojant200 @ 15.11.2012. 21:43 ] @
Citat:
kalimero 011:Ja koliko videh, samo prvih pet naloga mesečno je besplatno?

Razliciti pojmovi su 'koriscenje' - koje je besplatno (npr. logovanje na sajt) i usluga bezgotovinskog placanja koje se placa po tarifi banke.

8.1.2. Korišćenje Banca Intesa Online bez naknade
7.1.6.1. Prenos / uplata od strane vlasnika Intesa HIT / Intesa Magnifica tekućeg računa do RSD 50.000 RSD - 20din
8.4. Bezgotovinsko plaćanje za vlasnike "Intesa HIT" i „Intesa Magnifica“ TR preko BIB On line sistema i/ili IntesaMob sistema Prvih 5 transakcija mesečno bez naknade,a ostale se tarifiraju prema važećoj tarifi 7.1."

[ fanfon @ 15.11.2012. 22:32 ] @
Debitni dinarski se "odrzava" sa 125 dinara mesecno ako ima prometa.
[ mr. ako @ 15.11.2012. 23:18 ] @
Da, odrzavanje dinarskog se placa... naravno, ukoliko ima prometa.

Citat:
kalimero 011: ^

Hoćeš da kažeš da je kod Inteze potpuno besplatno i vođenje dinarskog računa i e-banking?

edit: nije, sad sam pogledao, osim ako nemaju neke posebne uslove za posebne klijente. Pitao sam zato što sam svojevremeno bio i kod njih dok kod banke koju sam spomenuo nisam dobio sve što mi je trebalo zaista besplatno.

Pogresio sam, izvinjavam se. Citat je sa druge teme, pa otud neprecizna informacija, jer tamo to nije bilo pitanje.

Citat:
valerijan: ovo je odgovor (citat) koji si uputio meni u drugoj temi :) ... ali meni nije uspelo da sa Visa Internet prebacim na Osnovni Devizni :(

[Ovu poruku je menjao valerijan dana 15.11.2012. u 19:01 GMT+1]

Da, zato i kazem da je to sto sam sad citirao pominjano ko zna koliko puta ranije, po raznim temama, sto od mene sto od strane mnogih drugih forumasa.
Sto se tice prebacivanja, ne znam sto nisi uspeo, ali ja sam licno prebacivao vise puta sredstva sa Visa Electron (tj. devizni 302), na Visa Internet (tj. devizni 310). Mozda je do novog e-bankig sajta nesto. Vidi sa njima, nazovi call center.
[ PeopleString @ 16.11.2012. 05:41 ] @
Hteo bih da dodam da koristim devizni racun i internet VISA karticu PBB banke i vec godinama placam i podizem novac sa raznih poker sajtova bez ikakvih problema. Kartica je automatski vezana i za tekuci racun pa kad nestane deviza automatski radi konverziju dinara u EUR. Posto uglavnom dizem USD automatski konvertuje u EUR prilikom podizanja. Banka naplacuje proviziju ali mi se cini da je smeno mala i zanemarljiva. Sto se tice odrzavanja racuna pregledom u e-banking listing nigde ne vidim da su mi ista skinuli u proteklih godinu dana
[ kalimero 011 @ 16.11.2012. 06:58 ] @
Citat:
joojant200: Razliciti pojmovi su 'koriscenje' - koje je besplatno (npr. logovanje na sajt) i usluga bezgotovinskog placanja koje se placa po tarifi banke.

8.1.2. Korišćenje Banca Intesa Online bez naknade
7.1.6.1. Prenos / uplata od strane vlasnika Intesa HIT / Intesa Magnifica tekućeg računa do RSD 50.000 RSD - 20din
8.4. Bezgotovinsko plaćanje za vlasnike "Intesa HIT" i „Intesa Magnifica“ TR preko BIB On line sistema i/ili IntesaMob sistema Prvih 5 transakcija mesečno bez naknade,a ostale se tarifiraju prema važećoj tarifi 7.1."

:)) Ajde! (© Radovan III) Logovanje na sajt je besplatno! Mada OK, ima prevaranata koji naplaćuju i mesečnu naknadu za mogućnost korišćenja elektronskog bankarstva... Elem, besplatno u mojoj terminologiji znači ovo:
Citat:
• Elektronsko bankarstvo:
- Bez naknade za korišćenje, za neograničen broj mesečnih računa
- SMS upit u stanje na računu
- Bez naknade za trajne naloge

a pored toga besplatno je i sve ovo:
Citat:
• Besplatno otvaranje i održavanje računa, zauvek
• MasterCard Debit kartica i PayPass™ stiker – najinovativnije sredstvo plaćanja, bez naknade za izdavanje i mesečne članarine
• Po izboru VISA Electron ili Dina debitna kartica, bez naknade za izdavanje i mesečne članarine
• MasterCard kreditna kartica, bez naknade za izdavanje i mesečne članarine
• Besplatno izdavanje čekova
• Kamata 3% na pozitivan saldo na tekućem računu
• Najpovoljniji kurs za menjačke poslove
• Jednostavna procedura otvaranja ili prebacivanja računa

Ima tu još nekih stvari koje ne koristim (kredit za refinansiranje, dozvoljeni minus,...), ali za ovo što koristim, kao što rekoh, fiksni troškovi su nula dinara (+ još dobijem ovih 3% godišnje na pozitivan saldo).
[ joojant200 @ 16.11.2012. 07:47 ] @
Citat:
kalimero 011::)) Ajde! (© Radovan III) Logovanje na sajt je besplatno! Mada OK, ima prevaranata koji naplaćuju i mesečnu naknadu za mogućnost korišćenja elektronskog bankarstva... Elem, besplatno u mojoj terminologiji znači ovo...

Razumeo sam te i prvi put :) Bio sam klijent 'domace banke sa tradicijom od 80 godina' a koja je ove godine uspela dva puta da ode u stecaj ... bile su slicne pogodnosti koje navodis za svoju sadasnju ;)

Kad sam se odlucio za Intesu ni sanjao nisam da cu biti saglasan da ne postoje sporne situacije po osnovu koriscenja On-line servisa ... pre bi im platio mesecnu naknadu za koriscenje nego ovako da je 'besplatno' i da zato sto je besplatno ne snose nikakvu odgovornost.
[ kalimero 011 @ 16.11.2012. 08:35 ] @
^
Citat:
Bio sam klijent 'domace banke sa tradicijom od 80 godina' a koja je ove godine uspela dva puta da ode u stecaj ... bile su slicne pogodnosti koje navodis za svoju sadasnju ;)

Da, samo što je ta banka koju spominješ bila u de facto državnom vlasništvu, a iza ove o kojoj ja pišem stoji privatni kapital. Pored toga, NBS objavljuje kvartalno izveštaj o stanju bankarskog sistema gde se mnogo toga korisnog može videti, a svaka banka može da propadne, pitanje je samo koliko je to verovatno...
[ Enjoy @ 28.11.2012. 14:21 ] @
Kartica stigla sve je ok..cak sam otvorio racun VISA ELECTRON da bih mogao po potrebi da prebacim novac na VISA Internet, inace placanje prolazi bukvalno svuda: Steam,Bwin,Bet at Home,bet365,Texas Holdem..
Sto se tice provizija ima ih uvek kad placate nesto ali jbg moraju i oni da zarade nesto:)
Evo nekoliko primera placanja:
0.99€ platio , 1.04€ naplaceno = provizija 0.05€
1.99€ platio , 2.10€ naplaceno = provizija 0.11€
5.00€ platio , 5.25€ naplaceno = provizija 0.25€
inace ovo sam proverio putem Intesa On-line (e-banking)
[ fanfon @ 29.11.2012. 06:48 ] @
Nisu ti iznosi provizija. Deo toga ce ti biti vracen na karticu
[ valerijan @ 29.11.2012. 08:20 ] @
Citat:
Enjoy:...Sto se tice provizija ima ih uvek kad placate nesto ali jbg moraju i oni da zarade nesto:)...


To je novac koji je rezervisan zbog promene kursa (samo dok se transakcija kompletno ne završi)...
[ Enjoy @ 29.11.2012. 14:04 ] @
axa nisam znao za to, hvala vam na obavestenju.
[ varginjo @ 09.07.2013. 13:11 ] @
Poz ljudi,

radi se o Inteza banci (devizni racun i visa electron)

Da li može da se sa MB povuče neka minimalna suma na devizni račun pa sa deviznog računa da prebacim tu minimalnu sumu na Visa Electron?

Pokusavam prenos(na sajtu Inteza banke) medjutim u padajucem meniju mi se ne pojavljuje Visa Electron...

hvala
[ bordzija @ 03.12.2014. 20:54 ] @
Zbog prirode nekog posla i plaćanja putem interneta, otišao sam u Intesa banku i zatražio pre mesec dana, karticu za internet plaćanje. U filijali srpskih vladara (BG) su mi rekli da mi je dovoljna i visa elektron. Ok predam zahtev, dobijem je i sada kada sam trebao da platim, odem i uplatim lovu na račun a tamo mi kažu kako moram ipak da idem u knez mihajlovu, da mi tamo naprave internet karticu za to što meni treba?!? Odem tamo kad opet ista priča, vi možete sa visa elektron da plaćate online, ne treba vam intesa internet kartica. Dođem kući i normalno, odbija mi plaćanje. (radio sam to već sa tuđom internet intesom) Odem i ovaj put, čekam red 45 minuta inače je bio po 15 minuta kada nikoga nema do 30 min. Kad ono, pola dokumenata nije popunjeno kako treba, nisam dobio ni onu plastificiranu karticu računa, odradimo to sve iz početka i predam za internet visa karticu koja će biti gotova za 7 dana, valjda.

Sve u svemu, zar je moguće da po tim bankama rade potpuno nesposobne osobe za obavljanje jednostavnih poslova? Jesu li to osobe sa specijalnim potrebama? Ne vidim da im nešto fizički fali, stalno idu negde i zadržavaju se čitavu večnost.
Sajt intesa banke je potpuno neupotrebljiv po pitanju informacija, kontakt broj je van funkcije tj niko mi se nije javio ni posle 20 minuta čekanja. Automat kaže svi su zauzeti, pa biće za jedan minut slobodan pa opet svi su zauzeti i tako u krug.

Sve u svemu, čekajući sam se naslušao jadnika koji su se uvalili do guše kreditima pa još moljakaju nove kredite, nemojte auto da nam uzmete... Stvarno jad i beda, lepo obučeni ljudi a prosjače.

Natabanali su me jelda?
[ bordzija @ 20.12.2014. 01:07 ] @
Dobio karticu posle tačno 10 dana, uplatio, platio bez problema. Znači ubuduće ne slušajte ljude u banci jer nemaju pojma, uzmite odmah jednu i drugu karticu neće se baci, besplatno je. Oni imaju zaradu od prodavaca kojima naplaćuju neku proviziju.
[ r1mar1ma @ 18.12.2018. 15:05 ] @
pozdrav,

imam racun u Intesi i kada otvorim svoj nalog preko neta, otvore mi se dva devizna racuna. a imam i visu electron. sad ne znam koji devizni racun je za sta? jedan ima broj 302 u sebi, a drugi 304, pa je mozda to indikacija?
njihov sajt nije bas pregledan.

hvala unapred na pomoci
[ ademare @ 18.12.2018. 18:32 ] @
2 racuna 2 kartice ?

Brojevi nemaju nikakve veze !

Lako je utvrditi za koji je racun vezana koja kartica . Imas na prvom ekranu tastere - linkove : racuni , karice .

Kada izaberes kartice , izadje naziv tj . broj kartice , vrsta tj , njeno ime itd .

Za koji je racun vezana se utvrdjuje tako sto vidis stanje . Stanje na kartici je jednako , stanju na racunu za koji je vezana .

Stanje se vidi kada pritisnes strelicu na dole da se podaci rasire na dole .
[ Doktor Hlad @ 19.12.2018. 12:50 ] @
Citat:
r1mar1ma:
pozdrav,

imam racun u Intesi i kada otvorim svoj nalog preko neta, otvore mi se dva devizna racuna. a imam i visu electron. sad ne znam koji devizni racun je za sta? jedan ima broj 302 u sebi, a drugi 304, pa je mozda to indikacija?
njihov sajt nije bas pregledan.

hvala unapred na pomoci


304 je devizni deo tekuceg racuna.

302 je devizni racun po vidjenju za koji moze biti vezana visa electron (ako je imas onda je sigurno vezana za taj).