[ srdrazic @ 16.11.2012. 08:11 ] @
| Potrebna mi je pomoć, naime imam jedan problem koji se povlači već dugo.
Kada menjam podatke u jednoj tabeli te nove zapise da ažuriram u drugoj.
Malo je teško objasniti pa sam postavio primer.
Ima sličnih tema ali ništa nalik ovome. |
[ Dexxxl @ 16.11.2012. 09:19 ] @
Nije mi bas njjasnija tabela, ne poznajem proces, ali mi se cini da bi tu moglo jos dosta toga da se automatizuje. Za problem koji si naveo probaj sledece:
1/ Obelezi sve vrednosti u kolonama B i C
2/ Idi na Insert/Name/Create - cekiraj Left column
3/ U H9 postavi formulu =INDIRECT(G9)
4/ Prekopiraj formulu u odgovarajuce celije (H17, H23...)
[ srdrazic @ 16.11.2012. 09:47 ] @
Ipak me niste razumeli.
U pitanju su dva txt fajla koje sam ja kopirao u excel misleći da tu mogu nekako isfiltrirati tražena polja a onda jednostavno kopirati kolonu C u filtriranu tabelu ali mi ne ide.
Broj zapisa varira od slučaja do slučaja tako da kopiranje formule u tražena polja mi je nešto slično kao i da ručno menjam podatke.
[ ZabaZabac @ 16.11.2012. 11:53 ] @
Ako treba samo da se automatski azuriraju P1,P2,P3 ....., onda u drugoj tabeli u koloni H i u redu gde su P1,P2,P3 ..... postavi na primer za P1 : =C4 , za P2 : =C5 itd.A ako se svi podaci menjaju onda moras napisati sta je sta u tabelama i kako se izracunava.Ovako nije jasno.
[ srdrazic @ 16.11.2012. 12:08 ] @
I tako uradim za 5000 ćelija?
Ne znam kako nije jasno, čak sam i bojama naglasio šta gde treba. Iz prve tabele se pravi druga tabela. U ovom slučaju stavio sam gotov primer.
Ovako, ponovo, u prvoj tabeli vrednosti u koloni C treba kopirati na svoja mesta pored P1,P2,P3,....x u drugoj tabeli.
Ove dve tabele se svaki put iznova prave pa se nikad ne zna koliko će biti redova a da napomenem nije mi potrebno stalno ažuriranje.
Samo u slučaju da pogrešim, prilikom premera, u koloni C (ako C4=12,77 budem morao promeniti na recimo 13,77) sve ćelije ispod nje će se uvećati za 1. (takav mi je proračun)
Onda moram drugu tabelu zalepiti pored nje i pokušati automatski da ih ponovo posložim u drugoj tabeli da ih ručno ne unosim.
Ja koristim excel2007, možda se kod vas nešto ne vidi.
[Ovu poruku je menjao srdrazic dana 16.11.2012. u 13:24 GMT+1]
[ rudy_kv @ 16.11.2012. 14:19 ] @
Ako sam dobro razumeo, stacionazu iz prve tabele mozes lako da prepravis, ali problem nastaje kada treba da je prebacis na odgovarajuce mesto u drugoj tabeli.
Evo jedan mali makro koji to resava...
[ srdrazic @ 16.11.2012. 15:47 ] @
Svaka čast, upravo mi je ovo trebalo, da prepozna u drugoj tabeli gde se nalazi P1,P2,P3 i automatski upisuje nove vrednosti.
Još jednom bravo i hvala
[ rudy_kv @ 17.11.2012. 12:37 ] @
Nema na cemu,tu smo da se pomazemo.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.