[ Laki009 @ 20.11.2012. 13:02 ] @
Pocetnik sam u izucavanju Backtracka, pa imam dosta nedoumica. Pratim i citam tutorijale na netu, ali nisam nasao odgovor na sledece.

Instalirao sam Backtrack 5 R3 na virtuelnoj masini (VMware) i radi ok. imam normalnu konekciju na internetu (koristim wireless na Windowsu).
Sto me zbunjuje?
Zelim da izucavam i pratim svoj LAN kroz Backtrack, da vidim ko je sve konektovan, da onemogucim uljeza itd. Ali u Backtracku ja ne vidim svoju wireless konekciju. Postoji jedna "wired" konekcija gdje moja virtuelna masina ima IP adresu iz sasvim drugog opsega od onog iz kojeg se dodjeljuju IP adrese uredjajima na LAN-u. Na primjer, moj racunar na Windowsu ima 192.168.1.5 (default gateway je 192.168.1.1), a virtuelna masina ima 192.168.123.194.
Dakle, to su dvije mreze i ako se konektuje novi uredjaj na LAN-u kojem je dodjeljena adresa 192.168.1.6 ja ga kroz Backtrack ne nalazim.

Kako bih ovo mogao da rijesim?

Pozdrav,
Lazar
[ maksvel @ 20.11.2012. 15:14 ] @
Kako ti je podešena mreža u vmware? Ako je NAT (što je dafault), onda sam vmware dodeljuje poseban opseg adresa. Ako hoćeš da se povežeš u isti opseg (tvoj LAN), prebaci u bridged režim.
[ 53r8 @ 20.11.2012. 22:45 ] @
Druze mislim da sam slican problem citao na
http://www.backtrack-linux.org/forums/forum.php
registruj se tamo i pitaj, ili pronadji temu sam, ne koristim wireles na bt pa nisam ni zapamtio sta je bilo u pitanju
inace pre nego sto odes tamo i postavis pitanje moram te upozoriti da su veoma rigorozni sto se tice gde i kako se
postavljaju teme, probaj prvo da nadjes sta te muci a onda pitaj :)
[ Laki009 @ 21.11.2012. 17:00 ] @
Citat:
maksvel:
Kako ti je podešena mreža u vmware? Ako je NAT (što je dafault), onda sam vmware dodeljuje poseban opseg adresa. Ako hoćeš da se povežeš u isti opseg (tvoj LAN), prebaci u bridged režim.


Definitivno ne koristim bridge režim. Da li mi možes dati neko bliže objašnjenje kako to da uradim. Ono što sam ja pokušao jeste selektovanje VMware i Wireless konekcije zajedno, zatim sam desnim klikom otišao na VMware i izabrao "Bridges Connections". Dobio sam odgovor da VMware ne može biti dio "Windows network bridge-a" jer je možda nekompatibilan sa mojom lokalnom mrežom.

Da li da postavim pitanje u forumu koji se bavi mrežom ili neko ovdje zna odgovor?

Hvala!
[ maksvel @ 21.11.2012. 17:45 ] @
U podešavanjima vmware playera nađi network i tamo imaš režime rada
[ Laki009 @ 21.11.2012. 18:19 ] @
Uspio sam da postavim Bridge konekciju izmedju wireless-a i VMware konekcije ali i dalje imam IP adresu za virtuelnu mrezu iz drugog subneta u odnosu na IP adresu mog racunara pod Windows-om.
Dakle kada izvrsim provjeru sa ifconfig komandom vidim istu IP adresu kao i ranije.
Pretpostavljam da je sve ok uradjeno jer pored wireless konekcije stoji "Enabled, Bridged", a ispod novonastale Network bridge konekcije je naziv moje wireless mreze.

Na netu sam nasao da moram da izvrsim neke izmjene u reg bazi, kako bi VMware dopustio DHCP saobracaj kroz ovu Bridge konekciju. I to sam prethodno uradio po uputstvu.

Kada otvorim "Network bridge" ne znam da li treba da potvrdim polje pored naziva moje VMware konekcije. Pokusao sam ali sam dobio poruku koju sam gore naveo, da VMware ne moze biti dio "Windows network bridge".