[ FrankyRC @ 20.11.2012. 19:52 ] @
Ovako bavim se airsoftom i htio bih napraviti "bombu".
Sastojala bi se od tipkovnice, displaya i eventualno zujalice. Radila bi tako da se zada šifra (koja svaki put mora bit druga), te ako se ista ne upise u određenom intervalu na displayu ostane poruka npr. boom. Sad me zanima kako bi ovo bilo najbolje izvesti, jel može samo sa ne555 ili treba neki mikrokontroler il slicno
[ veselinovic @ 20.11.2012. 23:14 ] @
Mikrokontroler iskljucivo.
Problem na prvi pogled nije tezak, ali krije zamke u hardverskom smislu.
[ FrankyRC @ 21.11.2012. 07:35 ] @
Sa kojim mikrokontrolerom bi bilo najednostavnije u pogledu izrade hardwarea, softwarea i programatora?
[ shpiki @ 21.11.2012. 07:50 ] @
Sa bilo kojim na koji moze da se nakaci tastatura, 7seg (ili LCD) i buzzer...
Koliko se ti razumes u ovu "problematiku"?
[ FrankyRC @ 21.11.2012. 08:59 ] @
Elektronika mi je struka i posao, tako da sam dosta potkovan. Al dosad sa mikrokontrolerima nisam imao iskustva osim nešro malo u školi, a to je bilo tako površno i davno da nema neke koristi od toga :-)
[ shpiki @ 21.11.2012. 09:36 ] @
Tesko da ce ti neko odraditi projekat, mozes sam da krenes pa da pitas kad zapnes - tu ces 100% dobiti pomoc...
Posto si slab sa uC (mikrokontrolerima), probaj da nabavis/napravis Arduino (ili neki drugi *duino) i pocni sa njim da ucis (em imas gomilu foruma/blogova/stranica vezano za njega, em imas odlicnu podrsku/zajednicu gde imas gomilu primera i tutorijala), kad savladas osnovno (ulazi/izlazi, prekidi, pauze...), pocni da ucis tajmere i njihove prekide, i na kraju LCD (koji je skup ulaza/izlaza, tajmera i prekida).
Ako budes uporan i C ti nije stran, za nedelju dana ces imati svoju bombu!

Pozdrav.
[ FrankyRC @ 21.11.2012. 18:35 ] @
tenks, nisam ni mislio da mi neko napravi. Samo sam tražio šta uzeti za "mozak" odnosno odakle krenuti. Sad imam početnu smjernicu, pa će valjda i nastat nešto
[ FrankyRC @ 23.11.2012. 19:22 ] @
Još samo gdje u Hrvatskoj ima kupit programatora i kontrolera?
[ BlackForce @ 24.11.2012. 10:42 ] @
Kontroler mozes kupiti u bilo kojopj radnji koji prodaju elektro komponente.A programator mozes sam napraviti.Mr.Google zna sve.Ja sam recimo napravio pickit2 clone i willem programator v3.1(ruska varijanta).Savrseno rade oba programatora.U sustini ima gomila programatora,koji rade dobro,samo treba neko predznanje oko elektronike i smisla za sve to.
[ Sherif Gile @ 24.11.2012. 12:36 ] @
Ako si početnik, naruči Arduino, to ti je Atmel kontroler za nepismene :) . Za programiranje ti onda treba samo USB kabli i deset minuta da instaliraš prateće programe. Osim toga, Arduino je napravljen tako da početnik može da nauči osnove za oko pola sata, pod uslovom da je nekad u školi imao bilo kakvo programiranje. I na kraju, imaš na netu gomilu gotovih primera sa komentarima prilagođenim za ljude koji nisu ozbiljni programeri.