[ Zidar @ 22.11.2012. 14:47 ] @
Na ovom sajtu mozete tetsirati besplatno svoje znanje Accesa i MS SQL-a: http://www.skills-assessment.net/ Svakako da jedan test od 20 pitanja za 20 minuta ne moze dati punu sliku o necijem ukupnom znanju, ali vam daje prilicno dobru ideju gde se nalazite. Kad dobijete rezultate, kazu vam i koliko je ljudi sa losijim rezultatom od vas. Interesantno je i zabavno a pitanja nisu bas jednostavna. Neka pitanja su mozda i nebitna za praksu, ali eto, i to spada u poznavanje neke oblasti. Da biste imali neku ideju gde se nalzite, evo mojih rezultata: Access 2003, generalni test, 77%, bolje od 86% ljudi koji su do sada radili taj test Access 2003 VBA, 75%, bolje od 80% ljudi koji su do sada radili taj test Access 2007, generalni test, 76%, bolje od 96% ljudi koji su uzeli test (prilicno nizak rezultat a dovidiu me u top 4%! Ovo znaci da je generalno poznavanje verzije 2007 znacajno nize od verzija pre toga) MS SQL - Transact SQL 71%, bolje od 85% tetstiranih Na svako pitanje sam hrabro odgovarao, nisam birao Ne Znam. Biranje Ne Znam je bolja strategija, jer za "Ne znam" dobijete 0 poenea, a za pogresan odgovor vam oduzmu po jedan poen. Ne morate naravno da svoje rezulatate objavite na forumu, ali mozete da se testirate povremeno, da vidite da li napredujete ![]() Ako bude interesovanja, temu cemo staviti na TOP ili negde gde ce se lakse pronaci. Srecno ![]() [Ovu poruku je menjao Zidar dana 22.11.2012. u 16:11 GMT+1] [Ovu poruku je menjao Zidar dana 22.11.2012. u 16:12 GMT+1] |