[ yugaja @ 25.11.2012. 13:05 ] @
Znaci ni oko cega nisam siguran, pocevsi od toga gde je najbolje mesto za ovu temu... Ukratko treba da isprogramiram Micronov NAND flash MT29F2G08AADWP. Flash se nalazi u WDTV live, a uredjaj je prestao da radi posle (legalnog) firmware update-a. Svi poznati nacini "ozivljavanja" ne daju rezultata i ostao je ili JTAG, ili externi programator. Posto mi se cini da sa JTAGom nece ici (nema porta na plocici - ko zna da l' ovi iz WD i koriste JTAG prilikom programiranja - ja mislim da ne; takodje mi se cini da je potreban neki poseban JTAG probe za koriceni MCU tj SOC...) ostaje externi programator. Ima li nego ideju da l' takav postoji u Srbiji i po kojim servisima traziti? Neki dump za WD Live sam skinuo sa neta... Posto vec par dana bezuspesno pokusavam da pronadjem programator i nekog ko je voljan da tu akciju odradi, po glavi mi se motaju i ideje da napravim programator za ovaj tip flasha. Za sada nisam pronasao na netu niti jedan projekat, sto mi nekako govori da je u pitanju krupan zalogaj? Sta bi moglo sve da bude problem u jednoj takvoj realizaciji? Nisam se preterano upustao u tehnologiju nand flashova, ali vidim da ima neka prica oko bad blockova...Nije valjda da sam programator mora da vodi racuna i o tome? Ima li ko koju pametnu rec na ovu temu? Na kraju znam da polovan WD Live kosta 50-60 eura, ali ne bih odustao od popravke unapred dok ne iscrpim sve mogucnosti...Izazov je. :) |