[ ihlibedich @ 26.11.2012. 12:54 ] @
Pozdrav drustvo, preporucili su mi ovo mesto da pitam za savet oko pazarenja nekog tv-a, citao sam postove malo i video da ima dosta ljudi koji se bas razumeju u to pa s toga da pitam nesto? :) Od decembra pocinjem da stanujem zbog faksa pa smo ja i moj buduci cimer resili da pazarimo neki tv. Odmah da kazem da gledamo da prodjemo sto jeftinije tako da neke LCD i LED varijante ne dolaze u obzir. Ja kuci imam vec LCD ali se koristi za celu porodicu i nema teoretske sanse da odnosem taj televizor u stan :D Posto sam citao vec da ovi novi po prodavnicama nasim i nisu bas nesto, onda smo poceli da gledamo razne ove oglase za polovne televizore a i ta cena od 80 do 110 eura nam bas odgovara. Recimo da trazimo ekran dijagonale od 72cm da bude i moze 4:3 a moze i 16:9 ako ima neki dobar. Interesuje me koje su se marke od tih televizora najbolje onako pokazale? Sto se tice televizje vec smo podneli zahtev za ADSL + IPTV tako da cemo to koristiti a i naravno po neki put i za filmove preko dvd-ja.
[ Jordan Čebron @ 26.11.2012. 17:27 ] @
Kod ovih aparata sa diagonalom 72 su najbole prošli Evelux i Samsung jer su Philips i Panasonic bili pdvrženi kvaru ekrana
[ ihlibedich @ 26.11.2012. 18:42 ] @
Prvi put čujem za tu marku Evelux i koliko vidim nema takvih televizora na ovim oglasima. Samsung ima u dosta modela ima i neki 16:9 koji kao podržava hd ready? Jel istina ovo da može CRT da podrži tu rezoluciju? Piše da je model Samsung WS-32Z308T i čovek ga ceni oko 110 eura, navodno 4 godina star. Jel ima neko iskustva sa ovim modelom, valja li?
[ jugotb @ 26.11.2012. 19:56 ] @
Ne valja, ekrani su im užasni, čudo je da taj još radi.
[ Jordan Čebron @ 26.11.2012. 19:56 ] @
Samsung WS-32Z308T -dobar izbor
A Evelux-čitaj Gorenje
[ jugotb @ 26.11.2012. 20:10 ] @
Bilo je dosta diskusije o tim Samsung slim modelima i ovdje na forumu još prije 5-6 godina i iskustva su bila različita, uglavnom negativna. Koliko mi je ostalo u sjećanju imali su problem sa geometrijom, a u većini slučajeva se dešavalo da im strada ekran nakon par godina korištenja. Naravno, uvijek postoji izuzetak.
[ ihlibedich @ 26.11.2012. 21:55 ] @
Onda cu da precrtam te crt hd ready modele, to je ipak tada bila ne dovoljno proverena tehnika kad su se pravili ti televizori i sama HD tehhnolgija je verovatno tek uzimala zamah. Nista nece da nam fali ni na dobre obicne crt ravne ekrane da gledamo digitalnu televiziju i dvd filmove na njemu
Samo evo danas sam citao malo vise neke prosle teme i ljudi su Philips bas dosta hvalili kod nas u Srbiji a i Hrvatskoj. Cak sta vise dosta njih su pre bili za Philips nego za Sony?? Sad ne razumem kako to da sad ne valja a pre su bili dobri, pa to su isti televizori valjda, crt se vise ne pravi odavno, mislim ti jaci brendovi ga ne prave.
[ ihlibedich @ 28.11.2012. 10:33 ] @
A jel može neko da mi kaže šta znači ravan ekran kod CRT-a? Jel slika na onim ispupčenim ekranima lošija? Pitam zato što vidim da su televizori sa ravnim ekranima malo skuplji nego ovi drugi? Pokušao sam o ovome da nađem na googlu ali ništa nisam našao pa zato pitam ovde.
[ gilopile @ 28.11.2012. 15:35 ] @
Za te pare vam je najbolje da kupite polovan 24` LCD monitor. Komp ili laptop vec sigurno imate, kupite neku TV karticu i uzivate.
[ ihlibedich @ 28.11.2012. 19:41 ] @
Ja nosim komp i imam LCD monitor od 21,5'. A i nekih 23-30 eura da dodamo uz ovo sto hocemo da potrosimo za tv i mozemo da uzmemo nov LCD monitor od 23',24' ne mora polovan.

Jel mozete bar da mi kazete u nasim servisima za koje marke televizora mogu najlakse da se nadju delovi kod nas i koje marke su najjeftinije za servisiranje? Ali bez onih Fox, Vox, Quadro itd. Procitao sam da je za Sony recimo vrlo tesko naci delove kod nas a i kad se nadju da su skuplji od drugih, jel istina to?