[ Pioneer cdj 200 @ 01.12.2012. 16:43 ] @
Ova tema baš i nije samo za audio tehniku ali većinski je ![]() Ugl, u sezoni smo se preselili kat iznad i kupili novi namještaj i novu elektroniku i dole je ostalo "zapušteno" i napušteno kako je bilo. Elektronika koja je ostala dolje počela je crkavati. Prvo je riknuo stari DVD player, zamjenio sam dva elektrolita koja su bila napuhnuta i sad radi opet. Crkla je i linija, koja je bila potpuno ispravna zadnji put kad je korištena. Neće se uopće palit, samo kazetofon nešto škljokne i preskače i onda žmiga crvena lampica (nekakva greška). Sad sam si uzeo gore neki stari 5.1 sustav, i on mi se nekako čudno ponaša. Veći dio vremena radi dobro ali tu i tamo počinje kao da krči zvuk malo. I subwoofer je ful čudan, vidio sam i jeftinijih sustava koji su radili bolje, ovaj kao da gubi bas na malo nižim frekvencijama, puše onako a basa nigdje. Je li moguće da su i kod linije i kod suba neki elektroliti u pitanju? Je li to zbog vlage koja vlada dole, i prašine jer mjesecima nije čiščeno? Ili mi je bivša soba postala ukleta ![]() I zaboravih reći, ukletost je utjecala i na kompjuter koji je ostao na starom katu. Izvadio sam njegovo napajanje (koje je bilo skoro pa novo) za nešto pogonit u garaži, u garaži je grunuo poput bombe kad sam ga spojio, i to neopterečenog. Radio je niti minutu, i grunuo. Pogađate, grunuli su oni najveći elektroliti unutra. I pod neočekivanim okolnostima, riknuo je i daljinski od DVB-T receivera. Još samo TV i receiver rade, pitanje dokle će ![]() |