[ d.veljko83 @ 05.12.2012. 00:07 ] @
Na tv-u iz naslova se pojavila vertikalna crna linija pri kraju desne strane.
Pitanje: Da li je problem nastao u samom ekranu ili je u elektronici ispred tj. da li bi eventualna popravka podrazumevala zamenu celog ekrana. Ukoliko bi moralo doci do zamene, postoji li adekvatna (originalna) zamena za pomenuti model?

Hvala unapred.
[ Jordan Čebron @ 05.12.2012. 07:21 ] @
Kao prvo treba ustanoviti grešku-možda je kvar na T-con bordu (kontrola panela) ako je stvarno u kvaru panel,onda se ne isplati jer je cena panela nekde oko 1500€ a za te pare se več dobije dva nova aparata.
[ d.veljko83 @ 05.12.2012. 08:20 ] @
Citat:
Jordan Čebron: Kao prvo treba ustanoviti grešku-možda je kvar na T-con bordu (kontrola panela) ako je stvarno u kvaru panel,onda se ne isplati jer je cena panela nekde oko 1500€ a za te pare se več dobije dva nova aparata.

Interesuje me sta je moguce od kvarova da znam unapred, tv je jos uvek u garantnom roku... Ako je kvar skup, neisplativ za popravku dace mi novi, ali ovaj model je zastareo i nemaju ga u radnji. Sledeca opcija je zamena za nesto u visini placenog iznosa.
Jako bi mi se dopalo da je u kvaru panel, istog momenta bi ga menjao za nesto drugo, ovaj jede struju...

Po vasem iskustvu, koliko cesto zajsta strada panel u ovakvim slucajevima? Tv je u radu proveo skoro 3 god. u proseku po 20-ak sati dnevno.

Hvala na odgovorima.
[ Jordan Čebron @ 05.12.2012. 10:53 ] @
Neki normalan prosjek gledanja je oko 5 sati dnevno.Znači vaš aparat je u ovom dejstvu stariji za nekdo oko 4 puta više nego je stvarno,a u tu priliku možemo čak razmišljati o kvaru u pravcu panela.A bez kafe i šlogerice ne možemo dalje-možda je kvar zbog pregrijavanja samo na nekoj kotrolnoj ploči (tabel control board-T-CON board)
[ d.veljko83 @ 05.12.2012. 12:20 ] @
Citat:
Jordan Čebron: Neki normalan prosjek gledanja je oko 5 sati dnevno.Znači vaš aparat je u ovom dejstvu stariji za nekdo oko 4 puta više nego je stvarno,a u tu priliku možemo čak razmišljati o kvaru u pravcu panela.A bez kafe i šlogerice ne možemo dalje-možda je kvar zbog pregrijavanja samo na nekoj kotrolnoj ploči (tabel control board-T-CON board)

Nema potrebe dalje, ovakva informacija dosta znaci da znam u kom pravcu razmisljati.

Hvala puno na odgovorima, nadam se da je panel u pitanju.

Pozdrav