[ fangorn @ 05.12.2012. 01:04 ] @
Imam Geforce 8600gts i povezao sam LG lcd 37 inca preko drugog izlaza (sa DVI na HDMI adapterom) i sve radi ok sem sto ne znam kako da pokrenem igricu i da je vidim na lcd-u? U Nvidia control panelu sam stavio opciju extended desktop i to je ok kad recimo pustim film ili otvorim neki prozor, samo prevucem misem na lcd i sve se lepo vidi, ali problem je kada pustim igru jer je ona u fullscreenu i ne mogu da je prevucem na lcd. Ne odgovara mi ni da stavim opciju clone display zato sto onda mora da bude ista rezolucija oba displaj-a sto nije slucaj, lcd je 1366x768 a monitor 1680x1050, ako stavim na rezoluciju lcd-a onda mi se smanji na monitoru, a rezoluciju monitora lcd ne podrzava. Probao sam i da pre startovanja igre promenim opciju i stavim da default display bude lcd umesto monitora i onda se igra startuje direktno na lcd-u zato sto je on default ali se i sve ikonice sa desktopa presele na lcd i svi prozori se onda otvaraju na lcd-u, pa kad posle zavrsetka igranja opet promenim da monitor bude default, sve ikonice se skroz istumbaju, sto je prilicno iritantno. Kako pokrenuti igricu na sekundarnom display-u bez menjanja opcije koji je default display, ili ako mora da se menja ta opcija, kako zadrzati raspored ikonica kakav je i bio?
[ Binary Mind @ 05.12.2012. 20:27 ] @
Zato je najbolje da imas vise istih monitora kad imas dual monitor setup. Zar nema u Control Panel > Display > Screen Resolution opcija da se bira na kojem ce monitoru biti desktop? Ja to imam kao opciju na laptopu kad prikljucim eksterni monitor. Menjam u Contorl Panel > Display > Screen Resolution > Multiple Displays opcijama...
[ fangorn @ 05.12.2012. 21:32 ] @
Ima opcija set up multiple displays i tu su prikazana oba displeja, mogu da izaberem clone ili extend. Ako izaberem clone onda dobijem desktop na oba displeja, ali mora biti jedinstvena rezolucija (manja) koju podrzavaju oba displeja, u mom slucaju 1366x768, to je rezolucija mog hd-ready lcd-a, tako da mi se na monitoru smanji sa 1600x1050 na tu od lcd-a sto ne odgovara. Ako stavim extend onda mi je desktop na monitoru a na lcd-u samo wallpaper sto je ok jer samo prevucem na lcd ono sto hocu da gledam, ali problem nastaje kad pustim igricu koja krece odmah fullscreen i ne mogu da je prevucem na lcd. Resenje je da oznacim lcd kao primary display, onda ikonice i taskbar predju na njega i igrica se pokrene na njemu jer je primary, i to je ok jer kad zavrsim sa igranjem onda mogu ponovo da vratim monitor da bude primary, ali tu nastane problem jer mi se sve ikonice (a imam ih mnogo) skroz istumbaju i ne znam gde mi je sta. Kad bih mogao da zadrzim ikonice na njihovom mestu onda bi ovo bilo resenje, ali ovako mi ne igra. Probacu sa nekim programima za multi displays, mislim da neki od njih imaju opciju da snime polozaj ikonica i da ih kasnije po potrebi ucitaju.
[ Binary Mind @ 05.12.2012. 22:45 ] @
Ja tu opciju da biram na kom displeju ce ikonice biti imam na laptopu u okviru Windows 7 podesavanja (Control Panel > Display > Screen Resolution...).
[ vujkev @ 05.12.2012. 22:56 ] @
Probao si da pitaš Google?

http://www.google.com/search?q...p;sourceid=chrome&ie=UTF-8
[ fangorn @ 06.12.2012. 10:18 ] @
Probao sam vise stvari koje mi je rekao Google ali nista nije pomoglo. Igrica koju trenutno igram (Max Payne 3) ne moze da se startuje u windowed modu, ne mogu da precicom windows+P prebacim fullscreen igricu na drugi displej. Opcija koja mi trenutno najvise odgovara je da pre startovanja igrice setujem lcd kao primarni displej i onda se po defoltu startuje na njemu, a po zavrsetku igranja vratim monitor da bude primarni i ako se ikonice istumbaju samo ucitam prethodno snimljene pozicije iz jednog programa koji sam zaboravio kako se zove, mada sad vidim da i UltraMon ima tu opciju, a ima jos jednu zanimljivu opciju a to je da u propreties precice od igrice ima opcija da se izabere na kom ekranu ce se startovati, to cu jos da probam kad dodjem kuci.
[ star-duster @ 06.12.2012. 19:28 ] @
Jedno vreme sam koristio UltraMon jer sam želeo da postignem isto što i ti. Mogu da ti kažem da mi je taj programčić sve to rešio. Bez problema jednim klikom sam prebacivao primarni displej sa monitora na TV i obrnuto, tako da su se i igre prikazivale tamo gde sam hteo.
[ fangorn @ 07.12.2012. 14:53 ] @
Sa Ultramonom sam uspeo da odradim tako da izaberem opciju Ultramon-display pa namestim da pri pokretanju igrice automatski lcd bude primarni displej i na njemu se pokrene igra a kada iskljucim igru automatski se sve vraca kao sto je bilo, monitor postaje primarni i ikonice se vracaju na svoje mesto. Nisam uspeo da u podesavanjima Ultramon-window namestim da se igra pokrene na sekundarnom displeju, uvek se pokrene na primarnom ma sta izabrao od opcija. Probao sam sa nekim drugim programima i oni hoce da se pokrenu na sekundarnom, ali igrice nece, probao sam ih tri. Nije ni vazno, bitno je da sam dobio ono sto sam hteo, na ovaj ili onaj nacin.