[ shaky5 @ 07.12.2012. 18:19 ] @
Cao :)

Imam mali problem i mislim da ce vecina pomisliti da sam obicna budala, cak ni sama ne mogu da poverujem da mi se to desilo. Treba da mi legnu pare iz Austrije i iz Erste banke sam dobila instrukcije o uplati. Posto sam morala da prekucam sve u word-u (jer nisam mogla drugacije da ubacim instrukcije u drugi deo dokumenta) vidim da sam umesto "Braće Andjelić" napisala "Braće Anđelića" . Iz Austrije kazu da su mi pare uplatili pre 10 dana, meni jos ne stizu, a koliko znam potrebno je 2 do 3 dana. Postoji mogucnost da su me slagali da su uplatili pare, tako da ja sada ne znam sta moze biti, jer sam ovo pogresila. Samo sam htela da pitam koliko je to bitno, jer sam IBAN napisala kako treba, kao i sve ostale podatke.

Hvala puno unapred!
[ cika dacha @ 07.12.2012. 21:29 ] @
koliko je meni poznato adresa sa malom greskom i nije toliko bitna koliko je bitan broj racuna! a mozda te ipak malo mazu ovi sto uplacuju :-)
[ madamov @ 07.12.2012. 22:41 ] @
A swift kod?
[ shaky5 @ 08.12.2012. 12:49 ] @
I swift kod sam napisala kako treba, bila su neka dva-za banku u Austriji i za banku u Srbiji... jedino su ovo greske jer sam mahinalno kucala adresu bez gledanja u papir, ali sto se tice svega ostalog, sve je na svom mestu...
Pa i ja bih rekla da me mazu iskreno, juce sam im posala da bih htela da vidim neku potvrdu da su pare uplacene..
[ LOVELORD @ 10.12.2012. 18:33 ] @
Primanje novca iz inostranstva zna da bude zestoka muka i gnjavaza... Ja vec dvadeset dana ne mogu da naplatim novac koji sam dobio iz inostranstva. Naime jedna strana kompanija mi je uplatila novac 6. novembra. On je stigao u Srbiju par dana kasnije i otada ne mogu da ga napaltim. Naime drzao sam reklame odredjene firme na nekim mojim sajtovima, i skupio se novac i oni su mi uplatili direktno na bankovni racun. Lepo poponjen swift i iban, novac stigao i zovu me oni da potpisem izjavu o prijemu novca iz inostranstva, odem ja da potpisem popunim sve sto mi ona salterusa rekla, i kaze mi bice u toku sutrasnjeg dana novac dostupan, i nema banke da se javi niti ista... Posle par dana me zove salterusa i kaze mi da neki sto je zaduzen za devizne transakcije nece da mi oslobodi novac jer nema ni jedan dokument gde se vidi da sam ja primalac novca i da je meni ta kompanije uplatila. Da slucajno ne perem novac. Kada ih pitam sta da dostavim oni mi kazu ugovor, ja im kazem da ugovor ne postoji i ona salterusa mi kaze donesi neki screenshot stranice gde se vidi tvoje ime i broj racuna i podaci kompanije, ja to uradim... Odnesem i sve u redu... I zove me danas da mi kaze da ne moze taj njihov iz devizne sluzbe da oslobodi novac dok ne dobije neki ugovor. Ugovor ne postoji jer ja nisam nikakav ugovor potpisivao sa njima vec sam samo prihyvatio uslove koriscenja i postavio njihove reklame. Jel ima neko ideju sta da im dostavim da bi napokon mogao da primim novac, jer ovo je vise terorisanje. A ne zelim ni da odbacim taj novac jer je jednostavno moj. Jel zna neko neku drugu banku gde necu imati ovakvih problema. Jel zna neko sta je po zakonu potrebno imati od dokumenata za primanje novca od neke kompanije iz inostranstva?
[ AstroDule @ 15.12.2012. 08:02 ] @
Da li je u pitanju domaća, a jaka banka?