[ doktor83 @ 11.12.2012. 13:52 ] @
Pozdrav,
Ima slicnih pitanja po forumu ali odgovora nema..
Preko gsm gateway-a (easygate 2n) racunar prima sms poruke, skladisti ih na linuxu (pomocu smstools3) u jedan direktorijum , i onda ja odatle pomocu php-a parsiram i vadim podatke sto mi trebaju.
Sada traze od mene da implementiram primanje MMS poruka , a ovaj gateway nazalost to ne podrzava. Da li neko zna sta bi mi trebalo za to ? Da li mora promena gateway uredjaja da se radi ?
Voleo bih nekako da resim primanje na isti nacin kao sto je sad (da snimi fajl u direktorijum neki) pa odatle mogu da obradim MMS, posto sam nasao skriptu u PHP-u koja radi parsiranje mms poruka. Problem mi je kako da dodjem do binarnog fajla, posto mi ovako stize obicna sms poruka tipa "Da bi pogledali mms poruku prijavite se na portal www.telenor.rs....blabla".

Pretpostavljam da bi najjeftinije resenje bilo da se sa CURL nakacim na web sajt provajdera i odatle povucem podatke iz mms-a (parsiranjem sifre iz sms-a bih se logovao na sajt),ali ja ne trazim najjeftinije resenje
vec najsigurnije (da radi i za telenor, vip, mts) , i to sto sam spomenuo : da snima binarni mms fajl direktno na moj racunar, da ne moram na internet da se kacim (iz sigurnosnih razloga).