[ ViceYO @ 16.12.2012. 22:13 ] @
Poštovani,

razvijam aplikaciju u .NET4 okruženju pod VB2010 koja učitava ASCII fajl sa hdd-a, vrši konverziju iz ASCII u UTF-8 i radi find/replace YU karaktera. U međuvremenu se javila potreba da program pravi pageBreak na određenim lokacijama u string-u (konvertovani ASCII u UTF-8 fajl smešten u string varijablu) kako bi izlaz na štampu imao zadovoljavajuću formu. Jedino rešenje za koje znam je konverzija plain text-a u RTF kako bih imao mogućnost umetanja PageBreakBefore komande u string i solidan prelom štampe. Google-anje me je dovelo do Microsoft-ove RTF 1.9.1 specifikacije gde su navedene sve komande koje RTF podržava. Nakon nekoliko dana (i noći) nisam uspeo da dobijem bilo kakav rezultat sa RTF komandama.
Interesuje me da li neko ima slično iskustvo i ako ima koji bi mi komandni string preporučio za konverziju iz UTF-8 u RTF format.
[ ravni @ 17.12.2012. 10:22 ] @
Citat:
ViceYO:koji bi mi komandni string preporučio za konverziju iz UTF-8 u RTF format.
Najlaksi nacin da dobijes RTF je da instanciras Richtextedit kontrolu, ubacis tvoj string u nju i potom izvuces RTF string iz nje.
[ ViceYO @ 20.01.2013. 03:41 ] @
Ako nekog interesuje kako se iz plainText-a programski generiše formatiran RTF fajl, došao sam do rešenja i raspoložen sam da podelim iskustvo.

U kratkim crtama izgleda ovako:
1. text fajl je konvertovan iz ASCII u UTF-8 i smešten u varijablu pomoću streamReader-a i f-je za konverziju iz ASCII u UTF-8
1. split string-a na redove i smeštanje u stringArray
2. implementira se IEnumerator zbog iteracije i navigacije kroz stringArray (biće potrebna kod RTF formatiranja)
3. pomoću stringBuilder klase kombinuju se stringovi iz array-a sa RTF komandama
4. krajnji rezultat je varijabla sa formatiranim RTF fajlom.

Poz.