[ Fac Ut Vivas @ 21.12.2012. 00:25 ] @
Pozdrav svima, nadam se da sam na dobrom forumu...

Imam jedan program koji ima opciju da prima poruke tj. da se kontroliše preko mreže slanjem komandi iz nekog drugog programa. Na jednoj mašini se pokrene taj program i on osluškuje poruke na nekom portu i kada dobije komandu tipa "START, STOP OBJECT, BLA BLA" on to izvrši.
Te poruke se mogu slati iz raznih programa a poenta je da se može napraviti program koji će se prilagoditi korisniku i to je ono što ja hoću da pitam. Pokušavam da nađem šta je to: "Text messages - UDP Broadcast" kako bih shvatio kakav mi program treba za slanje tih tekstualnih poruka preko UDP. Ne znam da li treba da napominjem da nisam programer :)

Viđao sam ljude koji su pravili programčiće za ovo a nisu bili programeri tako da znam da nije ništa preterano komplikovano. Meni bi trebao program gde bih mogao da podesim na koju adresu, port i na koji kanal želim da pošaljem tu poruku i da taj program ima tekst polje gde mogu da upišem komandu koju hoću da pošaljem.

Da li neko zna na šta se odnosi "Text messages - UDP Broadcast" tj. šta bih trebao da tražim na Google-u kako bih našao bilo šta što bi me uputili ka pravljenu tog programa. Imam API tog programa ali u njemu su nabrojane komande tipa "START, STOP, PLAY" i opisane njihove funkcije. Sve što piše o samom načinu kontrole je sledeće:

Citat:
The connection uses text messages, UDP broadcast (to all machines in the LAN only) or direct (to a specified IP address anywhere in the internet).


Hvala svima.