[ NeoG @ 08.03.2004. 13:53 ] @
Nadam se da naslucujete o cemu ja ovde pricam. Konkretno imam linux na laptopu sa procesorom Mobile AMD Athlon XP 2200+, koji podrzava smanjenje radnog takta (Speed Stepping) do nekih ~600Mhz (tj. potrosnje energije, tj. buke koju prave ventilatori) kada nije mnogo opterecen.

Isprobao sam Red Hat 9 i Mandrake 9.1 ali cini mi se da ni jedan nema podrsku za ovu tehnologiju. Intersuje me, posto sam citao da novije verzije kernela to podrzavaju, koliko bi kompajliranje novijeg kernela (2.6.3 recimo) pomoglo?
Posto sam pocetnik, da li mi se isplati skidati source kernela sa www.kernel.org posto sam cuo da zahtijeva mnogo podesavanja i konfiguracije pri kompajliranju?
[ VRider @ 08.03.2004. 15:27 ] @
Citat:
Intersuje me, posto sam citao da novije verzije kernela to podrzavaju, koliko bi kompajliranje novijeg kernela (2.6.3 recimo) pomoglo?

Ako pazljivo procitas pitanje, videces da si dao odgovor (novije verzije kernela to podrzavaju). Znaci sa novim ce kernelom raditi.
Nije tesko rekompajlirati kernel. Ni najmanje. Uostalom, mozes da skines i rpm za RH (nema rekompajliranja). Tek je tada lako.