[ slavo.k @ 21.12.2012. 15:27 ] @
Pozdrav. Moze li neko da mi objasni kako da se reklamiram na google partnerskim sajtovima uz pomoc adsens-a, posto nalazim samo podesavanja za integraciju adsense- na svom sjtu. hvala na razumevanju
[ cyBerManIA @ 21.12.2012. 18:03 ] @
AdSense je kad postavljas reklame kod sebe da bi zaradio.
Tebi treba AdWords, usluga obrnuta AdSensu, gde ces se ti reklamirati na drugim sajtovima. :)
[ slavo.k @ 22.12.2012. 09:06 ] @
Znam, nego ocigledno nisam dobro postavio pitanje. zanima me kako da se moja adwords kampanja vidi kroz adsense na partnerskim sajtovima. Konkretno bih postavio neku rotirajucu sliku...
[ Deni web dizajn @ 21.05.2013. 15:49 ] @
Potrebno je otvoriti nalog i kampanju. Ali pre toga uraditi dobru analizu svega.

Google Adwords se isplati ali samo ako se sa njim rukuje kako treba. Inace ce da vam uzima daleko vise po kliku nego sto treba. Cena klika zavisi od ocene kvaliteta i tome treba voditi racuna.

Uvek pre pocetka kampanje se uradi vise test kampanja. Kako bi se videlo koja se najvise isplati...

Obavezno posebno voditi kampanje na Google a posebno one gde se oglas prikazuje na partner sajtovima.

Obicno se vise isplate oglasi koji se prikazuju na Google nego na partner sajtovima.
[ Popaj15 @ 23.05.2013. 06:37 ] @
Može li mi neko objasniti ogroman razliku u nekim stvarima. Naime, na dva portala gdje koristim adsense, po google analyticsu mi je potrebno cca 5k posjeta za nekih 2€, dok na drugom portalu na 7-8k posjeta imam jedva 0.4€. Čudno mi je iz razloga što su oglasi postavljani na ista mjesta.

Ono što sam primjetio jeste prikaz stranice, gdje je na ovom gdje su veći prihodi broj prikaza stranice isti, ako ne i veći u odnosu na broj posjeta dnevnih, dok je na ovom drugom mnogo manji, čak i do 2.5 puta.

Nadam se da će neko biti od pomoći.

[ Deni web dizajn @ 25.05.2013. 16:32 ] @
Razlike u cenu su normalne i mogu da budu prilicno velike.

Prvo koliko su zanimljivi oglasi na neke vise klikaju ljudi dok na neke manje. Ako idu oglasi tipa sve o ceci ili problemi na kosovu tad ce biti dosta klikova, dok ako ide izrada sajtova bice daleko manje klikova na 1000 prikaza.

Dalje svaki sajt ima druge oglasivace i tu cena moze da varira, pogtovo nasi sajtovi u poredjenju sa engleskim cena klika je dosta razlicita...

Zato se uvek treba viditi racuna o temi sajta pogtovo ako je cilj zarada, ali nikad ne treba ici u nesto u sta se ne razumete.