[ S A J A @ 24.12.2012. 01:06 ] @
Od skoro videh da su promenjeni SBB internet paketi za poslovne korisnike. Ranije je postojao FlatBussines a sada se zove Biz Smart. Paketi su slični, ima tu i nekih novina koje su uključene u paket kao na primer telefonska linija i hosting. Cene su takođe slične kao i ranije. Sve u svemu, solidno.

Međutim, jedna stvar mi je odmah upala u oči. Nema više mogućnosti da budeš korisnik koliko želiš nego je minimalna ugovorena obaveza 12 meseci. Ranije je postojala mogućnost da prekineš kad želiš i postojala je mogućnost da se obavežeš na 12 meseci i u tom slučaju je cena bila niža. Sada više nema izbora, ili 12 meseci ili nikako. Koliko vidim, kod "privatnih" korisnika je i dalje ostao izbor, baš me zanima da li će i tamo da zavode obavezno ugovaranje na duži period.

Da se razumemo, ja sam na pređašnjem paketu FlatBussines bio na ugovorenoj obavezi od 12 meseci ali to sam sam izabrao, sad više nema mogućnosti izbora i to me malo brine.

[ bachi @ 24.12.2012. 11:22 ] @
Pa zamisli ti budeš njihov korisnik bez ugovorne obaveze i dođe ti Targo Telekom i ponudi normalan upload u odnosu na pilićarski kakav nudi SBB? E pa ne može, ima da budeš min 1 godinu sa pilićarskim uploadom.
[ S A J A @ 24.12.2012. 20:16 ] @
Da, oduvek mi je smetalo što je upload tako mali, baš su stipse. Vrlo rado bi menjao 15/1 za 5/2 kada bi moglo. Ranije je na SBB-u postojao neki upload booster, uplatiš neki iznos i duplira ti se upload. I to su ukinuli. Sad ako hoćeš normalan upload moraš da uzmeš neki paket od 5000 din mesečno koji ima download od 50 mbit/sec koji ti svakako ne treba.