[ tordajav @ 26.12.2012. 02:55 ] @
Pozdrav svima,
kao pakovanje kodeka koristim K-Lite Codec Pack uz koji ide i ovaj MPC koji mi je glavni plejer.
Iako pušta sve video formate, imam problem sa njim u vezi produkcije video klipa; npr. kada pustim neki spot ili bilo šta, ako krenem još nešto da radim na kompjuteru, tipa da npr. podignem Chrome i skrolujem stranicu kružićem miša, video klip na MPC počne da preskače, tačnije, da ponavlja 1-2 sekunde par puta dok ne prestanem sa bilo kojom drugom radnjom.
Kada mu u Task Manager-u dam veći prioritet CPU-a, onda je plejer stabilniji i nema problema sa reprodukcijom. Stvar je u tome što moram svaki put ovaj prioritet da podešavam.
Ima li neko predlog kako da MPC bude konstantno stabilan u reprodukciji video klipova?
[ abyss @ 26.12.2012. 07:41 ] @
http://www.prnwatch.com/prio.html

Nisi napisao koja je masina u pitanju. To ne bi trebalo tako da radi. Vidi jel se nije hdd vratio u PIO mod. http://winhlp.com/node/10
[ tordajav @ 26.12.2012. 10:42 ] @
Imam WinXP, 512 RAM, 2400 GHz.
MPC mi vuče CPU uglavnom 50% a svi ostali procesi kao i MPC imaju normalan prioritet CPU-a.
Jednostavno drugi plejer, npr. GOM, je stabilniji od MPC...
[ bttp @ 03.03.2013. 21:01 ] @
Na jednom starijem desktopu koji imam, YouTube secka, a CPU je isto 2,4GHz sa 1GB RAM (isto XP), a ranije je youtube radio super i na starijim mašinama sa procesorima od 800MHz pa i manje i 128MB RAM. Rečeno mi je da je to zbog slabe grafičke (GF FX5200 ili 5700 ne znam više).

Elem, meni se kao najbolji pokazao Windows Media Codecs pack, koji kao primarni kodek koristi ffdshow. Ranije sam izbegavao te kodek pakete, instalirao bih ručno samo XviD kodek i AC3, no odkako je difolt video kodek na netu postao mp4/x264 i sa prelaskom na mkv, morao sam da se odlučim za neki kodek pak, jer Windows 7 podržava mp4 ali ne podržava titlove pa mora da se isključi ta njegova ugrađena podrška za mp4 ako želiš titlove.

Ovaj mi dobro radi, jedino što nemam thumbnails za mp4/mkv video fajlove u fajl menadžeru (to još nisam sredio a nisam se nešto ni trudio).

MPC koliko ja znam za neke fajlove koristi neke svoje ugrađene kodeke umesto sistemskih, pitanje je i sa kojim tipom video fajlova ti se to dešava, XviD npr ili mp4 ili nešto treće.