[ abc.. @ 30.12.2012. 18:59 ] @
Molim ljude koji se razumeju u e-business da mi pomognu oko sledecih odgovora za test. Na netu ne mogu da pronadjem odgovarajuce resenje na sledeca pitanja, a veoma su mi potrebna pa sam resio da ovde potrazim pomoc pijatelja :) 1. Bez obzira na tip seme na kojem je skladiste podataka izgradjeno, skladiste podataka uvek sadrzi sledece osnovne tipove tabela: (izaberi bar jedan) a)Relacione tabele b)Tabele cinjenica c)Sistemske tabele d)Tabele metapodataka e)Dimenzione tabele f)Tabele-poglede 2.Integracija razlicitih servisa koje nude Google, Facebook, Amazon i dr. spada u: (izaberi SAMO jedan) a)Autonomus computing b)Outsorcing c)Nista od ponudjenog d)Cloud computing e)Virtual computing 3.U infrastrukturnu podrsku elektronskom poslovanju u jednoj kompaniji izmedju ostalog spadaju: (izaberi bar jedan) a)Ljudski resursi koji ucestvuju u e-poslovanju b)aplikativni softver C)podrska servisa kako bi svi u organizaciji imali pristup potrebnim resursima d)Internet provajderi e)Izvori finansijskih sredstava Hvala svima! |