[ branimir034 @ 31.12.2012. 17:58 ] @
Trebalo bi da obavim neki veci proracun pa me interesuje misljenje od strane neke strucne osobe koja poseduje vece iskustvo u radu sa gore navedenim programom.
Pitanje glasi: Da li je moguce u Maple-u postaviti odnosno definisati vrednosto za naprimer a=10 i b=5 da bi ja ukoliko hocu da odradim odredjen proracun naprimer z=a+b meni program automatski napravio racunicu z= 15. Odnosno a= 10m, b=5m sledi da je z=15m.

Hvala unapred.

I Srecna Nova 2013!!!
[ atomant @ 05.01.2013. 16:11 ] @
Code:
a:=10
b:=5

z = a+b

Nadam se da si do sad resio, nisam pratio forum neko vreme.
[ branimir034 @ 05.01.2013. 16:52 ] @
:D nema vezi vec sam odmakao dosta rucno...
Ali je lepo znati. Reci mi imam jos jedno pitanje: "Ukoliko promenim vrednosti za a i b jer postoji neka refresh komanda koja bi automacki promeni vrednosti kroz ceo dokument? Hvala u svakom slucaju...
[ atomant @ 05.01.2013. 17:01 ] @
Mozes da promenis vrednost u nekom trenutku i da odatle koristis tu novu vrednost. Ili mozes da promenis vrednost promenljivih i da ponovo izvrsis ceo dokument sa novim vrednostima (nadji "!!!" i klikni na to). Obicno u prvoj liniji programa ljudi stave "restart" jer to pobrise sve promenljive koje mozda postoje u memoriji. Zatim definisu promenljive na vrhu i onda kada se ponovo pokrene program sa recimo "!!!" on izvrsi izracunavanja sa novim vrednostima.

Nisam siguran da li si to hteo da pitas.
[ branimir034 @ 05.01.2013. 17:16 ] @
Bas to!!! Hvala puno...