[ Zoran Rašković @ 08.03.2004. 21:26 ] @
Ovako, uzeo sam ovaj monitor od ćaleta da ga ja koristim, i sad ovaj hansol se čudno ponaša.

Naime, kad npr uzmem neki prozor i pomeram ga, u pozadini se može videti kako se slika blago izobliči, i to se dešava dok god ja pomeram prozor. Ne znam kako da objasnim, nekako kao da se slika pomera levo desno, i kad prestanem da pomeram prozor sve je ok.

Onda dalje, kad npr spustim prozor na desktop, leva ivica se pomeri u levo... i obrnuto, kad podignem prozor, leva ivica se vrati u desno.

Takođe, čini mi se da je slika uopšte mutna, tj slova u menijima su nečitka, mutna...

Znači skroz čudno :(

Imam RADEON RV250, sad ne znam šta može biti problem, i nemam pojma šta da radim, jer se nisam susretao sa ovakvim problemima pre. Uključio sam moire control na maximum, ali i dalje jedno te isto. Btw. ovo se dešava na svim rezolucijama i na svakom refresh rate-u.

Svaka pomoć bi dobro došla.
[ broker @ 09.03.2004. 10:47 ] @
Necu te bas utesiti ali od Hansola se to moze ocekivati. Zbog slicnih problema, ja sam jedan vec otisnuo niz 'ladnu Moravu a spremam se da otisnem i drugi.
[ Dylan Dog @ 09.03.2004. 15:08 ] @
Da verovatno sto je tako los da mora da se baca "u ladnu Moravu" daju garanciju 3 godine.To je dobro za posao , vole ljudi iz Hansola da posluju sa gubitcima.
[ broker @ 10.03.2004. 10:39 ] @
U firmi gde sam kupio monitor samo su se najsmejali na pomen garancije.

S druge strane, kakva korsit od garancije kad bi i taj drugi monitor (posto ovaj mogu samo da zamene, porpavke mu nema) ubrzo pokazao iste simptome: losa konvergencija, gubitak fokusa, nepostojane boje, drhtanje slike zavisno od sadrzaja...

Drugim recima, Hansol monitor izgledaju odlicni kad su novi ali vrlo brzo gubbe karakteristike i svode se na ovo gore navedeno. Do sad sam imao prilike da radim ili vidim 5 Hansol monitora raznih modela i svi su imali identicne probleme.

Niz ladnu Moravu je najbolje resenje, samo da ne vidi neki ekolog :)
[ Dylan Dog @ 10.03.2004. 12:18 ] @
Ja sam do sada cuo samo dobre stvari o Hansolu tako da sam se spremio da ga kupim.Ali ti si me sad pokolebao.
Da li je jos neko imao ovakve probleme sa Hansolom?
[ Zoran Rašković @ 10.03.2004. 14:27 ] @
Pa evo ja se i dalje smaram sa ovim hansolom, ali ne još dugo.

Mislim ja sam probao veće rezolucije na refresh rate od npr 100hz i možda je tad došlo do ovog oštećenja, ali tamo je lepo pisalo da monitor podržava taj i taj refresh, tako da bezveze stvarno. Zašto piše da podržava taj i taj refresh rate ako može doći do oštećenja?

Inače kad gledaš u monitor sve izgleda normalno na prvi pogled. Međutim kad malo bolje pogledaš, vidiš da u stvari slika treperi, što baš otežava čitanje slova.
[ broker @ 10.03.2004. 15:42 ] @
Citat:
Dylan Dog:
Ja sam do sada cuo samo dobre stvari o Hansolu tako da sam se spremio da ga kupim.Ali ti si me sad pokolebao.


M aja nisam samo cuo, nego sam pre kupovine i pogledao monitor i sve je bilo strawa. Ali ubrzo je monitor poceo da leluja. Vremenom sam uklavirio da nisam jedini koji se tako prevario.