[ mikoni @ 04.01.2013. 12:20 ] @
| Srećni božićni i novogodišnji praznici, dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću, malo više zadovoljstava i spokoja, više posla i zaposlenja, da nas prođu svetske i belosvetske kataklizme i smakovi, da jačamo i čuvamo ovaj site, i još mnogo toga šta sami sebi poželimo i dodelimo.
Bazu podataka sa preko 20 tabela, svaka 17 kolona treba ujednačiti, odnosno izvršiti presistematizaciju iz tabele 1 u tabelu 2 ( data u prilogu ).
Probao sam sve što sam znao ( očigledno, mnogo malo ) i nisam uspeo ništa.
Biću veoma zahvalan ako me rešite pešačkog, fizičkog, prebacivanja sa jednog na drugo mesto ( po tabeli 27 puta, mnogo )
Pozdrav,
Mikoni
|
[ 2012 @ 04.01.2013. 19:49 ] @
Sta ce se desiti sa tabelom 1, kada se iz nje podaci prebace u tabelu 2. Ako ista ostaje i dalje onda je najbolje resenje koriscene funcije vlookup. Ako se tabela 1 treba izbrisati po prebacivanju podataka u tabelu 2, onda se treba dodati jos jedna faza, a to je kopiranje iz privremene kolone 2 (gde su funkcije) u drugu tabelu 2B, gde ce se iskopirati samo vrednosti bez funkcija.
[ mikoni @ 04.01.2013. 20:28 ] @
Ha, ima nade!!!!
I da malo pojasnim:
1. Iz Tabele 2 od klonu K7:K200 upariti sa kolonom A7:A195 iz Tabele 1
2. Podatke iz kolona B7:I195 smestiti u kolone L7:S200 tako da je saglasno sa nazivom ( npr.: podatke za Severnobačku obast B28: I31 kopirati na mesto L63:S66, i tako redom ).
Tabela 1 može da bude sheet1 a tabela 2 sheet2, to bi ustvari bilo i poželjno jer bi da saćuvam i jednu u drugu pošto su to 'sirovi' podaci koji se dalje upariju sa ostalim.
Ako za konačno rešenje to nije moguće, mora da se briše sve iz Tabele 1 - jednostavno, napraviću njenu kopiju.
Pozdrav,
Mikoni
[ Soxi @ 04.01.2013. 21:11 ] @
Gdje je opcija za attach dokumenta.
Unio sam podatke u tabelu 2 na osnovu tabele 1
[ Soxi @ 04.01.2013. 21:14 ] @
Nasao sam :D
Nadam se da sam ti rijesio problem
[ mikoni @ 04.01.2013. 21:20 ] @
Hvala za početak Soxi.
U vraćenom primeru nema formule, a to mi je najveća pomoć.
Nisam siguran da sam razumeo u vezi sa 'opcija za attach dokumenta'.
Pozdrav,
Mikoni
[ Soxi @ 04.01.2013. 22:16 ] @
Nije problem
Mislio sam da mogu odmah kačiti dokument (tokom kucanja poruke)
Ukoliko ti mogu pomoći na još neki način,rado ću to učiniti.
pozz
[ mikoni @ 04.01.2013. 23:05 ] @
Čini mi se da sam rešio problem. Uz vašu veliku pomoć.
Uz funkciju vlookup -VLOOKUP($A7;Sheet1!$A$7:$I$195;1;0)
$A7 = kolona 1 iz Tabele 2 ( od koje sam napravio sheet2 )
Sheet1!$A$7:$I$195 = sadržaj Tabele 1 ( od koje sam napravio sheet1 )
1 = je kolona koju prenosim u Tabelu 2 ( preneo sam nazive opština da budem potpuno siguran šta se dešava ) - ovaj broj se jedini mora menjati, prema potrebi: za kolonu 2 upisati 2 umesto 1, itd.
0 = False
Važna napomena: kolone koje se porede ( u mom slučaju naziv opština ) m o r a biti potpuno isti, jer u protivnom ispsuje #N/A.
Još mi ostaje da vidim da li je moguće da se prenese i način ispisa, bold.
Zahvaljem se i pozdravljam,
Mikoni
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.