[ Marq79 @ 07.01.2013. 12:28 ] @
model je naveden u naslovu...kupljen je nov i nikada nije otvaran...u poslednje vreme kada se upali na vrh ekrana se poijave 5-6 linijica jasno vidljivih..jedna je zelena..druga plava,crvena...pojavi se slika pa se ugasi i tako dva-tri puta i onda dodje slika i sve je ok...bela boja je dosta izrazajnija....sta je posredi? hvala

ps..te linijice se posle pojavljivanje slike na ekranu gube jdna po jedna..samo ostaje dosta izrazajnija bela boja...
[ alexa_pg @ 07.01.2013. 15:20 ] @
Linije koje se javljaju u vrhu ekrana su sitnica u odnosu na ovaj drugi kvar gdje se slika pojavi pa nestane i opet pojavi i tako par puta.
Prvi kvar je neispravnost u stepenu za vertikalno skretanje dok je kod drugog kvara najvjerovatnije u pitanju ekran. To su prvi simptomi kad ekran pocinje da slabi.
Moj predlog je da ponesete aparat u neki od servisa i ako serviser ustanovi da se isplati popravka, onda ce pored lose boje otkloniti i ove linije u vrhu ekrana.
[ Marq79 @ 07.01.2013. 19:12 ] @
Citat:
alexa_pg: Linije koje se javljaju u vrhu ekrana su sitnica u odnosu na ovaj drugi kvar gdje se slika pojavi pa nestane i opet pojavi i tako par puta.
Prvi kvar je neispravnost u stepenu za vertikalno skretanje dok je kod drugog kvara najvjerovatnije u pitanju ekran. To su prvi simptomi kad ekran pocinje da slabi.
Moj predlog je da ponesete aparat u neki od servisa i ako serviser ustanovi da se isplati popravka, onda ce pored lose boje otkloniti i ove linije u vrhu ekrana.
Citat:
alexa_pg: Linije koje se javljaju u vrhu ekrana su sitnica u odnosu na ovaj drugi kvar gdje se slika pojavi pa nestane i opet pojavi i tako par puta.

tako sam i mislio,samo se ponadah da nije ekran vec nesto bezazleno za opravku....