[ madcama @ 07.01.2013. 14:09 ] @
Pokušavam da podesim grafičku kartu da radi i sa mojim TV-om.
Prvo sam se nadao da će raditi samo od sebe, ali to je bila samo nada za budale. Onda sam počeo da čitam po internetu i u trenutku očaja sam restartovao računar zato što sam na nekom forumu pročitao da na starijim karticama VGA i S-Video izlazi neće da rade istovremeno. Na moju veliku sreću slike se pojavila i na televizoru i na monitoru. Ali moja sreća nije dugo trajala. Kada sam ukucao "startx" da bih ušao u Gnome sesiju nije bilo više slike na televizoru. Probao sam onda sa ctrl+alt+f2 i u tty je bilo slike.

Šta bih mogao da probam kako bih mogao da imam sliku i na TV-u i na računaru?

OS - Linux 2.6.31
Distribucija - Mandriva 2010.0, 32bit
DE - Gnome 2.28
Grafička - ATI Radeon x600xt

Ako sam nešto zaboravio da napišem vikajte pa da dodam.

Hvala na utrošenom vremenu.
[ aleksandarzz @ 09.01.2013. 08:23 ] @
Znam da ovo nije rešenje, ali možda pomogne.
Pre neku godinu sam imao slične probleme, i to sa dva računara. Desktop sa nekom ATI-jevom karticom preko s-video izlaza, i laptop sa Nvidia grafikom i hdmi izlazom. Nikad nisam shvatio koje je tačno rešenje, a rešavalo se samo od sebe tako što sam po nekoliko puta vadio kabal i menjao opcije "mirror screen" i "extended screen". MOžda je bila i još neka opcija, ne sećam se. Kao što rekoh - nije rešenje, ali možeš da probaš, ništa ne košta.
[ madcama @ 09.01.2013. 09:38 ] @
Hvala na pokušaju pomoći. Pokušaću i to i usput ću recitovati neku šamansku bajalicu (nije ironija).

Šalu na stranu. Još uvek nisam probao da restartujem računar a da od video izlaza jedino TV bude aktivan. Možda još koliko večeras.