[ Karamazov @ 09.01.2013. 10:08 ] @
Pozdrav!

Aktivirao sam Outlook 2007 (napominjem da ga nikad ranije nisam koristio) i sinhronizovao ga sa poslovnim mejlom. Sve je bilo ok, on je povukao sve mejlove sa servera i sada se nalaze u Outlook Express-u.

Međutim, problem je nastao kada sam na još dva računara sinhronizovao isti mejl sa Outlookom i ni jedan od ta druga dva računara neće da primi mejl (zapravo ni prvi neće više da primi mejl), niti je povukao prethodne mejlove i popunio inbox i outbox kao što je to uradio prvi.
Sada mi se svi mejlovi nalaze na samo jednom računaru i to kućnom, dok na poslu gledam u prazan Outlook a kada pristupim mejlu direktno na server - sve je prazno, prešlo je Outlook izgleda.

Kako da rešim problem?

Dodao bi da sam pokušao iz Outlook da pošaljem sebi test mejl kako bi Outlook proverio da li su podešavanja ok i izbaci mi grešku (test mejl nije moguuće poslati).


Prilikom sledećeg startovanja računara i pokretanja Outlooka normalno primi mejl (?).

Barem kad bi mogao vratiti mejlove na server...


[Ovu poruku je menjao Karamazov dana 09.01.2013. u 11:38 GMT+1]
[ igor.vitorac @ 09.01.2013. 11:36 ] @

Koristili ste verovatno POP3 prilikom konfiguracije email na kucnom racunaru.

Problem se moze resiti na sledeci nacin:
- kreirati jos jedan email account ali ovog puta IMAP tipa, ali NE UKLANJATI postojeci POP3 account. Prakticno jos jedna "email konekcija" sa istim parametrima (user name, email, ...) samo ovog puta IMAP tipa.
- za prvi account (POP3) iskljuciti brisanje email-a sa servera.
- kada budu vidljiva oba email account-a (u Outlook Express-u) prebaciti (Copy ili Move) emails u Inbox koji se nalazi u IMAP account-u.

Napomena:
Ovo sam pisao nabrzaka i za pravilnu konfiguraciju se najbolje obratiti IT osobi u firmi za pravilne paramentre IMAP konekcije, kao i najbolji nacin da se vrate email-ovi na server.
[ Karamazov @ 09.01.2013. 12:37 ] @
U pravu ste bili. Podešeno je na POP3. Napravio sam novi account, namestio na IMAP, prebacio sve mejlove tu, ali i dalje mi je problem kako da vratim sve mejlove na server.
Takođe, pokušao sam da forvardujem jedan mejl i nije uspelo, ne znam zašto neće da pošalje, u čemu je problem ali hoće da primi novu poštu.
[ Karamazov @ 10.01.2013. 07:05 ] @
Zna li neko možda kako da vratim mejlove na server (tako da mogu prestati sa korišćenjem Outlook-a, jer su mi svi mejlovi sada jedino tu...).
[ Karamazov @ 10.01.2013. 22:58 ] @
Uspeo sam da vratim mejlove na server. Najpre sam svu poštu iz Outlooka prebacio u Mozilla Thunderbird preko koje sam uradio resend mejlova.
Hvala članu igor.vitorac na pomoći!