[ seaboy @ 15.01.2013. 23:03 ] @
Pozdrav svima,


Imam jedam mali problem sa Avastom... Instalirao sam ga prije par mjeseci, i sada mi sistem usporava, avast, totalno neupotrebljiv ne znam sta mu je.. zelim da ga izbrisim ali to nije moguce, probao sve sto sam znao.


U program files nece da obrise njegov folder, u add or remove programs ni govora, otisao u regedit, Hkey current user, software, avast, i pokusao da obrisem i izbacuje mi Error while deliting key. zatim isao desnim klikom na avast pa u permissinos cekirao full controll itd, opet ista prica, Error while deliting key, nema teorije.. Sta da radim ima li neko ideju?
[ citizenx @ 16.01.2013. 07:32 ] @
Resenje je Your Uninstaller. Taj sve uklanja :)
[ zxstole @ 16.01.2013. 08:00 ] @
http://www.avast.com/uninstall-utility

[ valjan @ 16.01.2013. 08:54 ] @
Da AV može tako lako da se obriše, kao što si ti pokušao, svaki napredniji virus bi uklonio bilo koji AV za dve nanosekunde, i čemu onda AV na računaru? Ako ne možeš deinstalirati AV njegovom Uninstall opcijom (na koju si sigurno morao da naiđeš u Program Files ako si već čačkao tamo, ili u Add/Remove Programs), znači da je ili računar zaražen i malware drži AV pod kontrolom, ili je Windows pukao i zreo je za reinstalaciju. Nikakvo brisanje i ručno uklanjanje ne dolazi u obzir, jer to može dovesti jedino do otežanog rada, nemogućnosti instaliranja drugih AV programa, a često i do blokade Internet konekcije ako je u pitanju bio neki AV sa integrisanim firewallom.

Tako da pre nego što posegneš za onim što ti je @zxstole preporučio, ja bih na tvom mestu prvo proverio zašto se ne može deinstalirati redovnim putem (da li je malware ili OS u pitanju), jer Avast ne mora nužno biti uzrok za otežani rad, moguće da je i on samo žrtva okolnosti...