[ pribon @ 21.01.2013. 20:03 ] @
Deinstaliro sam zone alarm firewall sa Uninstall Programs bez ikakvih problema. Nakon restarta kompjutera on se opet pojavljuje u taskbaru. U taskbaru sam kliknuo na Exit i u "C" particiji pokušao ručno da ga obrišem, zatim sa Advanced System Care 6 ( uništi datoteku) i sa kill process. Ništa od ovoga ne pomaže. U Program Files (x86) pod CheckPoint je još ostalo tragova.
Kako rešiti pomenuti problem?
[ valjan @ 22.01.2013. 10:38 ] @
Da li je taj "Uninstall Programs" neka alatka kojom si to deinstalirao, ili je to Uninstaller koji je u sklopu Zone Alarma, ili možda Add/Remove Programs iz Control Panela?
[ pribon @ 22.01.2013. 13:11 ] @
To je alat za deinstalaciju softwera od Iobit-a. Ima čak i mogućnost prisilnog brisanja datoteka. U mom slučaju mi nemože pomoći. Probo sam sa Unlocker 1.91 ali mi ne uspeva. Pokušo sam preko Task Managera >Process >End Process ali, takođe, ne ide. Slab mi je CD/DVD Rom ( ne očitava dobro) da sa pmagic obrišem u Program Files (x86)> CheckPoint izbrišem.
[ valjan @ 22.01.2013. 15:47 ] @
Uh, kao što rekoh nedavno na forumu zaštita, da je tako lako obrisati zaštitni softver, svaki noviji virus bi ga uklonio za 2 nanosekunde, i čemu onda AV i firewall i ostala čuda na računaru. Znači, za deinstalaciju sigurnosnog softvera korisititi isključivo njegov sopstveni uninstaller, bilo direktno koristeći opciju iz Start menija ili Program Files foldera, bilo preko Add/Remove programs ondosno Programs & Features iz Control Panela.

U tvom slučaju, pošto si se već upleo sa IOBit-om (btw, zar oni još uvek postoje, sećam se one afere da su krali antivirusne definicije od drugih), preporučujem ti ZoneAlarm-ov Uninstall Utility - svaki proizvođač AV softvera ima i uninstaller za svoje proizvode, baš za slučaj da nešto krene naopako iz bilo kog razloga, i preporuka je, naravno, zaboravi IOBit i bilo kakve druge thrid-party utilityje, koristi isključivo Uninstaller firme koja je i proizvela sigurnosni softver...
[ pribon @ 22.01.2013. 17:43 ] @
Rešeno. Problem mi je predstavljao virus kod zone alarm firewall. Često mi je prekidao konekciju. Kad sam instalirao firewall, zone alarm pokušava i da instalira antivirus.