[ stefo.94 @ 23.01.2013. 13:15 ] @
Imao sam windows 7 na laptopu preko 2 godine, legalan, uz laptop instaliran, i nakon više od 2 godine, počeli su stalno da pucaju programi, a i boot je trajao preko 3 minuta, i ako je procesor dobar, pa sam reinstalirao windows, i bilo je u redu sve možda 5-10 dana, i od prije 2 dana, laptop mi opasno blokira u određenom trenutku, i to traje, kako kad, uglavnom ne kraće od 5 minuta :) I to ne blokira na momente, nego, windows uspori, ako je puštena pjesma, k'o da je u slow motionu pušta, a od prilike takav je i rad windowsa. Uradio sam skeniranje harda sa hiren bootom, i nije pronašlo ni jedan bad sector. Dal' da reinstaliram sistem ponovo ili šta već da radim? :)
[ boskela @ 23.01.2013. 13:29 ] @
mozda ti anti virus vrshlja to se i meni deshavalo upali se sam da skenira i uspori mi komp..
[ stefo.94 @ 23.01.2013. 13:41 ] @
Pa zar može tol'ko da uspori komp? ovo što mi se dešava, uspori rad winodowsa maksimalno, ne može se ništa ni otvoriti ni, zatvoriti niti išta.
Imam bit defender IS 2012, 4GB rama i i7 procesor, ne vjerujem da može tol'ko usporiti kad mi je već dobar procesor :)
[ citizenx @ 23.01.2013. 15:05 ] @
Mozda se pregreva procesor, pogotovo ako se nakupila prasina. Skini HWMonitor i proveri temperature.
[ boskela @ 23.01.2013. 15:44 ] @
Ja sam pomislio da imash neki star komp a ti i7 procesor,meni je na starom kompu kocio toliko kad je skenirao da je ulazio u chrome 1 min:)
[ stefo.94 @ 23.01.2013. 19:30 ] @
Prije godinu mi se to dešavalo, temperatura je išla i do 98c, al' sad je u redu sve, normalna temp.
evo i screen
[ stefo.94 @ 04.02.2013. 18:28 ] @
Provjerio sam iskorišćenost procesora sad kad je zablokiralo, i skakala je od 60 do 90 i nešto.. Zbog čega bi se to moglo desiti?
[ brkchey @ 05.02.2013. 14:57 ] @
Otvori Task Manager i pogledaj koji procesi su aktivni; sortiraj po CPU zauzecu; ako nadjes kakav sumnjiv nepoznat proces ugasi ga pa vidi da nije to;
Malo su i te temperature visoke na pojedinim jezgrima (82C), moze bit da postoji nekakav pozadinski proces koji forsira to jedno jezgro.
Ajde pogledaj pa namposalji screenshot iz taks managera...
[ stefo.94 @ 06.02.2013. 17:13 ] @
evo nekoliko skrinova što sam uspio uhvatiti kad je zablokirao

[ brkchey @ 06.02.2013. 23:04 ] @
Hmmm... Chrome sigurno ima nekog uticaja na performanse tokom rada, kao sto vidis, taj proces na vrhu guta popriligno mnogo memorije, a i nesto procesorske snage. Ja obicno praktikujem da terminiram taj proces, jer to je obicno kontejner u kome se nalazu flash plugin; primjetices da ce se srusiti stranice na kojoj su otvoreni youtube i FB;

Jos uvijek me zbunjuje to sto kazes da dizanje sistema traje dugo :-/
Ja bih odradio sken antivirusom da sam na tvom mjestu, i to BOOT SCAN, znaci scheduluj u opcijama antivirusa, pa nek skenira prije dizanja sistema.

Sto se tice Chrome, mislim da on ima nekog uticaja. Probaj da koristis firefox jedno vrijeme pa vidi kako se ponasa, i probaj se igrati sa ubijanjem tog najgornjeg procesa u task manageru pa vidi da li imakakvog uticaja..

pozzz